• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Annus: Andres Trink saab börsifirma Merko Ehitus juhiks

  Merko Ehituse suuromaniku ja nõukogu juhi Toomas Annus sõnul saab pärast valdusfirma moodustamist Andres Trink börsiettevõtte juhiks koos vastavate õiguste ja kohustustega.

  Merko Ehituse nõukogu otsustas reedel toimunud koosolekul eraldada AS Merko Ehitusest Eestis toimuv ehitustegevus ja koondada see uude äriühingusse AS Merko Ehitus Eesti.
  Muudatuste eesmärkideks on lahutada kontserni ja Eesti tootmistegevuse juhtimine ning ressursside efektiivsem jaotamine kontserni ärivaldkondade vahel.
  „Kulude kokkuhoidu otseselt ja kohe valdusfirma ei tekita, küll loodame tulemuste paranemist planeerimise ja juhtimise kontsentreerimise kaudu. Merko Ehitus Eesti juhid saavad enam keskenduda Eesti tootmistegevusele,“ kommenteeris Annus eilset börsiteadet.
  Järgmisest aastast valdusfirmaks muutuvat Merko Ehitust hakkab juhtima pikaajalise finantssektori kogemusega Andres Trink, kes asus eile Merko Ehituses tööle arendusdirektorina.Andres Trink on aastatel 2006-09 töötanud Swedbanki erinevatel ametipostidel ning on olnud ka Swedbank Grupi Krediidikomitee liige.
  Merko Ehitusega sarnane holdingfirma on hetkel börsifirmadest ka näiteks Silvano FG-l, mis on koondanud valdusfirmasse tütarfirmasid, aga ise otseselt tootmistegevusega ei tegele.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Urmas Villmann: parim reklaamikanal on Lasnamäe kanal
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
Dow ja S&P 500 tõusid uute rekorditeni
Dow Jonesi ja S&P 500 indeksid tõusid täna uute rekorditeni, tulemuste hooajal saab see nädal olema hooaja üks aktiivsemaid, vahendab Reuters.
Dow Jonesi ja S&P 500 indeksid tõusid täna uute rekorditeni, tulemuste hooajal saab see nädal olema hooaja üks aktiivsemaid, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: aina uusi turge vallutav Eesti pank
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Majutusasutuste kogemused hullude klientidega: poissmehed leiavad alati vahukustuti üles
Mustjõe Kõrtsitalu perenaine Evika Eljas ja Go Hotel Shnelli hotellijuht Alver Pupart meenutasid saates "Turismitund" kogemusi raskete klientidega. "Vahel astub mõni inimene läbi seina ka," muigas Pupart.
Mustjõe Kõrtsitalu perenaine Evika Eljas ja Go Hotel Shnelli hotellijuht Alver Pupart meenutasid saates "Turismitund" kogemusi raskete klientidega. "Vahel astub mõni inimene läbi seina ka," muigas Pupart.