• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kasumis Baltika küsib raha juurde

  Baltika suutis oktoobris-novembris teenida kokku 1,1 mln eurose puhaskasumi, kuid võttis ühelt oma suuraktsionärilt ikkagi laenu, mis võidakse hiljem ümber mängida vahetusvõlakirjadeks või ka aktsiateks.

  Baltika teatas novembri alguses pärast kolmanda kvartali 1,17 miljoni eurose kahjuminumbriga väljatulekut, et firma netovara seis on langenud alla Äriseadustiku nõude ehk on alla poole aktsiakapitali mahust (septembrikuu lõpus ulatus firma omakapitali maht 11,25 miljoni euroni ehk 44,3 protsendini aktsiakapitalist).
  Reede õhtul raporteeris  Baltika börsile et ettevõtte netovara seis on viimase kahe kuu jooksul taastunud ning vastab Äriseadustiku nõuetele.Rõivakaubandusketi sõnul on ettevõtte netovara seis paranenud tänu senini ootuspärastele neljanda kvartali tulemustele.
  Firma sõnul andsid efektiivsuse kasvatamine ja tugev kulude kontroll koos heade oktoobri ja novembri müügitulemustega oktoobri ja novembri puhaskasumiks kokku 1,1 miljonit eurot. Samuti paranes finantspositsioon seoses ettevõtte ühe suurinvestori KJK Fund SICAV-SIF nõuete konverteerimisega omakapitaliinstrumendiks summas 0,25 miljonit eurot.Kahe eelpool mainitud sündmuse koosmõjul suutis Baltika tõsta netovara mahu 30. novembri 12,667 miljoni euroni, mis moodustab 50,5% aktsiakapitalist (ehk 0,5 protsendipunkti üle Äriseadustiku nõude).
  14. detsembril 2011 toimunud koosolekul otsustas Baltika nõukogu teha ettepaneku 2012. aasta kevadel toimuvale aktsionäride korralisele üldkoosolekule vähendada aktsia nimiväärtust (mis praegu on Tallinna börsil üks kõrgeimaid ehk 0,7 eurot ning mis välistab ettevõttel lisaraha küsimise, kuna aktsia kaupleb kõvasti allpool nominaalhinda – toim.) ning väljastada kahe-aastaseid vahetusvõlakirju orienteeruvas mahus 1,5 miljonit eurot, väärtpaberi väljalaskehinnaga 0,3 eurot.
  Lisaks allkirjastas 16. detsembril Baltika 1 miljoni euro suuruse laenulepingu fondiga KJK Fund SICAV-SIF. Varahaldusfirma KJK Management poolt hallatav fond võttis endale kohustuse antud laenuleping aktsionäride üldkoosoleku võlakirjade emiteerimist kinnitava otsuse korral vahetada konverteeritavateks võlakirjadeks. Kuni võlakirjade konverteerimiseni on laen tagamata ja kannab intressi 10% aastas.
  Kokkuvõtlikult tähendab see seda, et Baltika üks suuromanik on taganud kahe kolmandiku osas Baltika kevadise vahetusvõlakirjade emissiooni hinnaga (0,3 eurot väärtpaberi kohta), mis enam vähem võrdne Baltika praeguse aktsia turuhinnaga (aktsia sulgus reedel 0,317 eurol), kuid mis on siiski 57% madalaim hinnast, millega Baltika viimati uut raha ettevõttesse kaasas.Baltika müüs suvel toimunud aktsiakapitali suurendamise käigus 4,3 miljoni euro eest aktsiaid, hinnaga 0,7 eurot tükk, kaasates sellega firmasse juurde 3,01 miljonit eurot.
  Kui kevadine emissioon läheb läbi võib Baltika 5 miljoni vahetusvõlakirja (mis võivad tulevikus konventeeruda investori soovil Baltika aktsiateks) tuua firmasse juurde täiendavad 1,5 miljonit eurot.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Siim Tammer: hunt börsinahas – miks börsitehinguid iseendaga tasub vältida
Soovitan võimalusel vältida börsi kaudu tehinguid iseendaga. Sellised tehingud jäävad järelevalvele silma, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer asutuse blogis.
Soovitan võimalusel vältida börsi kaudu tehinguid iseendaga. Sellised tehingud jäävad järelevalvele silma, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer asutuse blogis.
Goldman Sachsi tulemused panid aktsia tõusma
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Arco Vara juht loodab Enefitist kiiret kasumit
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
55 miljonit elektrihindade korvamise kavast läheks ettevõtetele
Valitsuskoalitsiooni otsus elektri hinnatõusu korvata on segu ettevõtluse ja kodumajapidamiste subsiidiumitest, ettevõtetele läheb projektist tõenäoliselt ligikaudu 55 miljonit eurot.
Valitsuskoalitsiooni otsus elektri hinnatõusu korvata on segu ettevõtluse ja kodumajapidamiste subsiidiumitest, ettevõtetele läheb projektist tõenäoliselt ligikaudu 55 miljonit eurot.