• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Riik on Baltika ja Kaubamaja aktsionär

  Riigi osalusega äriühingute aruandest nähtub, et rahandusministeerium on saanud Baltika ja Tallinna Kaubamaja väikeaktsionäriks.

  Riigi osalusega äriühingute eelmise aasta koondaruandes tuuakse välja, et riigi osalusega äriühingute arv kasvas elmisel aastal 36-lt 43ni.
  Eelmisel aastal asutati AS KredEx Krediidikindlustus, riik omandas OÜ Elering osa, saneerimisprotsessi raames omandati ML Arvutid ASi aktsiad ning kohtuotsuste alusel Kaubamaja ASi, Baltika ASi, Offex Kinnisvara OÜ, OÜ Pro-tooted, OÜ Visco Trade ja OÜ Andera Trade aktsiad.
  Aasta jooksul võõrandati riigile kuuluv osa OÜs Tehnokontrollikeskus ning Riigi Kinnisvara ASile anti üle ASi Erika Neli aktsiad. Registrist kustutati OÜ Tartu Keskkonnauuringud.
  Aruandes tuuakse välja, et 2400 Tallinna Kaubamaja ja 525 Baltika aktsiat konfiskeeriti Harju maakohtu 21.04.2010 määrusega kriminaalasjas 1-10-1852 kriminaaltuluna.
  Aktsiad kanti üle rahandusministeeriumi väärtpaberikontole mullu 18. oktoobril.
  Rahandumisteerium on seisukohal, et riigil puudub avalikust huvist lähtuv vajadus Baltika ja Tallinna Kaubamaja osalust säilitada ning sobiva hinna korral osalus realiseeritakse. Samas on aktsiaid ministeeriumi kontol veel siiamaani olemas.
  Viimati omas rahanduministeerim börsifirmas osalust 2010. aasta jaanuarini, mil Skandinaavia telekomikontsern TeliaSonera ostis ülevõtmispakkumise raames ministeerimilt välja 27,17% osaluse Eesti Telekomis.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Biden plaanib maksudega rikkaid pitsitama hakata
Täna avalikustas Senati rahanduskomisjoni esimees Ron Wyden nn "miljardäridemaksu" plaani, mille eesmärk on kõrgemalt maksustada rikkaid ja ettevõtteid, vahendab Reuters.
Täna avalikustas Senati rahanduskomisjoni esimees Ron Wyden nn "miljardäridemaksu" plaani, mille eesmärk on kõrgemalt maksustada rikkaid ja ettevõtteid, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Põhja-Euroopa kustutas Lõuna-Euroopa lootused odavamale elektrile Aas: rohkem raha taastuvenergeetikasse
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.