Romet Kreek • 3. veebruar 2012 kell 11:09

Külm on Ida-Euroopas tapnud 250 inimest

Ida-Euroopas on külma tagajärjel surnud umbes 250 inimest, vahendab Bloomberg.

Külm ilm, tugev lumesadu, läbilõikavad tuuleiilid on häirinud liiklust, kasvatanud elektritarbimise rekordile ja lõiganud ära linnad.

Ukrainas on külm tapnud 101 inimest ning 1248 inimest on külma tõttu haiglaravil. Venemaal on sel kuul kokku surnuks külmunud vähemalt 60 inimest, teatas tervishoiuministeerium. Poola politsei andmetel oli eile külmaga seotud surnuid kaheksa, mis teeb alates 24. jaanuarist külma tagajärjel elu kaotanuteks 43 inimest.

Mõnes Kasahstani piirkonnas on külmapügalaid 50. Serbias on 16 linnas kuulutatud välja lume tõttu erakorraline olukord.

„Raske või võimatu on saata toitu ja medikamente kaugel asuvatesse mägiküladesse,“ teatas Serbia siseministeeriumi eriolukordade üksuse juht Goran Nikolic.

Soome pealinna piirkonnas on libedus ja tihe lumesadu põhjustanud hulga liiklusõnnetusi ja mitmel teel seisab liiklus ahelkokkupõrgete tõttu. Helsingi politsei oli täna hommikul saanud teateid rohkem kui 80 liiklusõnnetuse kohta.

Aserbaidžanis on 75aasta külmem ilm sulgenud teed ja on segamas Bakuu lennuvälja tegevust. Rumeenias on lumi sulgenud neli üleriikliku tähtsusega teed. Sloveenia kagupiirkond, mis jääb Alpide ja Aadria mere vahele, ootab täna kuni 180 km tunnis puhuvaid tuuleiile. Venemaal on teist päeva järjest rekordiline elektritarbimine. Eestis kasvas täna elektri tarbimine kahe aasta kõrgeimale tasemele ehk 1545 MW (rekord pärineb 2010. aasta jaanuarist 1587 MW).

Hetkel kuum