29. veebruar 2012 kell 9:12

Kreeka jälgib kiivalt riigist kaduvaid miljoneid

Läinud nädalal lahvatas skandaal, kui tuli avalikuks, et keegi parlamendisaadikutest on kantinud välismaale miljon eurot.

Raha viimine Kreekast välismaale on küll legaalne, kuid arvestades Kreeka praegust rasket seisu ja üha süvenevat kapitali väljavoolu, on ühe parlamendisaadiku puhul tegemist pigem moraalselt kaheldava käiguga.

Eksvälisminister Dora Bakogianni kaitses oma meest, öeldes et tema abikaasa on laevafirma omanik ning et kandis miljon eurot üle Suurbritanniasse eesmärgiga osta seal üks laev. „Minu mehe tegevused olid kõik registreeritud ja deklareeritud. Ta on laevafirma omanik ja on seda olnud terve elu,“ ütles Bakogianni Kreeka televisioonis.

Skandaal tuli avalikuks pärast seda kui varimajanduse vastu võitlemise ameti juht Panagiotis Nikoloudis kuulutas läinud nädalal, et üks parlamendi liige on viinud riigist välja miljon eurot. Parlament kontrollib nüüd kõiki saadikute poolt välismaale tehtud rahaülekandeid. 

Autor: Katri Soe-Surén

Hetkel kuum