Anne Oja • 9. aprill 2012 kell 15:32

Ministeerium: arutame salakaubaveo piiramist

Rahandusministeerium loodab aprillikuu jooksul paika panna piiriäärse salakaubandusega võitlemise kontseptsiooni, mais-juunis hakkab maksuamet ette valmistama piirangute elluviimist.

Rahandusministeeriumi tolli- ja aktsiisipoliitika osakonna juhataja Marek Uusküla rääkis, et ministeerium on maksu- ja tolliametiga vahetanud teavet teiste riikide praktikate kohta ning arutanud võimalikke tegevusvariante, mida Eestis kasutada.

"Samas on selge, et teiste riikide praktikat ei saa päris muutmata kujul üle võtta. Kasvõi juba sellepärast, et Narva-Ivangorodi taolist kaksiklinna mujal pole. Tegemist ei ole mitte ainult kütust puudutavate meetmetega, vaid kõiki aktsiisiga maksustatud kaupu puudutavate meetmetega," täpsustas Uusküla.

Ministeerium tahab aprillikuu jooksul paika panna kontseptsiooni ja kui see on läbi mõeldud, koostatakse vastav seaduseelnõu ning maksu- ja tolliamet alustab ettevalmistusi seaduse kasutamiseks. Ajalises perspektiivis võiks see juhtuda mais-juunis, arvas Uusküla.

"Tõenäoliselt täpsustame seaduses sätestatud ärilise eesmärgi sisu ja ulatust. Seda eelkõige selleks, et maksu- ja tolliametil oleks võimalik praegusega võrreldes ühesemalt eristada ärilisel ja mitteärilisel eesmärgil toimuvat piiriületust ning vastavalt sellele ka aktsiisikaupu maksustada või maksustamata jätta," lausus Uusküla.

Hetkel kuum