Artikkel
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Advokaatide dividendide TOP. Enamik kasumist jagamisele

    Suurema osa igal aastal kogunevast kasumist maksavad advokaadibürood partneritele välja. Mida advokaadid kopsakate dividendidega teevad, sellest nad rääkida ei soovi.

    Äripäeva selleaastases advokaatide dividendide edetabelis oleva 139 advokaadi kontole laekus eelmisel aastal kokku omanikutuluna 8,35 miljonit eurot. Aasta varem oli koondsumma 7,85 miljonit eurot.
    Kaks suuremat omanikutulu jagajat on Advokaadibüroo Sorainen ja Raidla Lejins & Norcous Advokaadibüroo. Advokaadibüroo Sorainen vormistas eelmisel aastal kõik aktsiad partnerite ühisomandiks. Täpset omanikutulu jagunemist pole büroo nõus avalikustama. “Aktsiad on meil ühisomandis kokkuleppe alusel ja lisaks on meil omavahel täpsem kokkulepe, kuidas dividende jaotame,” selgitas büroo looja Aku Sorainen. Tema sõnul kehtib põhimõte, et see osa kasumist, mida ei kulutata äritegevuse laiendamiseks ja investeeringuteks, jagatakse partnerite vahel ära. “Varasematel aastatel on meil väga palju läinud investeeringuteks, kuid viimasel paaril aastal ei ole olnud vaja nii palju investeerida,” põhjendas Sorainen oma head kohta edetabelis.
    Kasumit ei koguta. Raidla Lejins & Norcous Advokaadibüroo maksab üldiselt aasta jooksul teenitud kasumi dividendidena välja ega kogu suuri summasid jaotamata kasumi reale. “Keskendume ainult õigusteenuse osutamisele ja iga partner kasutab oma dividendidena saadud raha omal äranägemisel, advokaadibüroo sellega ei tegele,” selgitas Raidla Lejins & Norcous Advokaadibüroo juhtivpartner Toomas Vaher.
    Advokaadibüroo Lextal juhtivpartner Urmas Ustav lausus, et omanikutulu jagamisel tuleb alati hoida süda soe, aga pea külm, ja vaadata, millised võimalused parajasti on. “Ei ole pikka programmi ja mudelit. Olukorda tuleb jooksvalt vaadata ja jooksvalt otsustada, mis läheb reservideks ja mida on võimalik omanikele kasumi teenimiseks anda,” kommenteeris Ustav Lextali dividendipoliitikat.
    Advokaadibüroo Glikman & Partnerid juhatuse liige Leon Glikman on seda meelt, et omanikutulu suurust puudutavad andmed ei peaks olema Eestis avalikud. Ta ei tea ühtegi riiki peale Eesti, kus oleksid need andmed avalikkusele kättesaadavad. “Minu isiklik seisukoht on see, et need andmed, mis on saadaval, ning seadused, mis võimaldavad vaadata dividendide tulu on räigelt põhiseadusega vastuolus,” lausus Glikman.
    Klassiviha. “Meie riigis tekitab see paratamatult klassiviha. See ei ole USA, kus öeldakse “oi, kui tore”. See on ettevõtjaid diskrimineeriv, sest tavaline maksutulu ehk palk on konfidentsiaalne ja kaitstud,” tõdes Glikman. Tema hinnangul ei ole põhjendatud, et palgatulu saajaid eelistatakse ettevõtlustulu saajatele. Glikman kindlustab omanikutuluga oma tuleviku ega larista seda maha. “Kui majandust praegu niimoodi pidurdatakse, siis ma tahan küll endale reservfondi. Vanus on ka selline, et tuleb mõelda,” sõnas Glikman.
    Advokaat Küllike Namm on osa omanikutulust investeerinud, aga kasutab dividende ka oma tarbeks. Dividendide edetabelis on ta seekord kõrgel kohal, sest sel aastal on tal plaanis laiendada büroo omanikeringi. “See toimub ilmselt lähikuudel. Partnerid on valitud, vaja on veel tehingud vormistada ehk jäänud on juriidilised nüansid,” täpsustas Namm. Partnerite ringi laiendamise eesmärk on kinnistada büroosse advokaadid, kellega on aastaid koostööd tehtud.
    Advokaat Aivar Pilv ütles, et tema juhitavas büroos on dividendide maksmise poliitika olnud alati suhteliselt konservatiivne ja lähtunud eelkõige üldisest  majandussituatsioonist ning advokaadibüroo arendamise vajadustest. “Oleme igal aastal osa kasumist jätnud jagamata. Kuna eelnevatel aastatel on kogunenud reservid, siis pidasime sel aastal põhjendatuks maksta dividende välja kogu 2011. a majandusaasta kasumi suuruses,” selgitas ta.
    Glikman: riigi kius tekitab käivet
    Eesti kümnest suuremast advokaadibüroost suutis eelmisel aastal käivet kasvatada kuus ja kasumit seitse bürood. Eesti 65 suurima advokaadibüroo koondkäive kasvas 2010. aasta 42,9 miljonilt eurolt eelmisel aastal 46,8 miljonile eurole ning koondkasum 7,5 miljonilt eurolt 10,3 miljonile eurole.Kümne suurema büroo käive kokku oli eelmisel aastal 31,2 miljonit eurot ja kasum 6,8 miljonit eurot.Suurematest büroodest õnnestus eelmisel aastal kõige rohkem käivet kasvatada Advokaadibürool Glikman & Partnerid. “Aastad ei ole vennad,” võttis büroo üks partner ja juhatuse liige Leon Glikman eelmise aasta kokku. Ta tõdes, et advokaadibürool on suhteliselt palju kohtuasju. “Vee peal me oleme igal juhul, aga minu arvates on majandus ikka veel surutises,” lausus Glikman. Üks tendents, mis annab Glikmani büroole käivet, aga mis teda ei rõõmusta, on riigi kiuslikkus ettevõtjate suhtes. “Neid probleeme luuakse palju ja meie neid lahendame. Seda on tunda, et surve suureneb ettevõtetele igast kandist. Tavaliselt ärinõustamisega kaasnevad kriminaalasjad, osa neist jõuab kohtusse, osa ei jõua, annavad paratamatult käivet,” märkis Glikman.
    Tipptasemel töid vähe. Raidla Lejins & Norcous Advokaadibüroo juhtivpartner Toomas Vaher ütles, et möödunud aasta oli tavapärane töine, eriti aasta viimases kolmandikus hakkasid varjusurmast välja tulema ka mõned suuremad tehingud. “Tipptasemel tööd võinuks turul rohkem olla, keskmise kaliibriga ülesandeid liikus siiski juba varasemast rohkem. See on võimaldanud käivet ja tõenäoliselt ka keskmist väljamüügi hinda kasvatada tippudega võrreldes veidi madalama hinnatasemega büroodel,” sõnas ta. Tippbüroode hinnatase on püsinud enam-vähem paigal, teised on oma hindu tõenäoliselt mõnevõrra kergitanud, kuna keskmises sektoris tundub olevat rohkem nõudlust, lisas Vaher. Kuigi advokaadibüroo käive ja kasum olid veidi väiksemad kui eelneval aastal, on Vaheri sõnul suhtarvud omavahel heas proportsioonis. “Mis peamine, meil on endiselt ülitugev meeskond tippspetsialiste ning hästi tasakaalustatud kohtutöö ja tehingute nõustamine,” märkis ta.
    Tööpuudust ei ole. Advokaadibüroo Hansa Law Offices partner Vahur Kivistiku ütles, et vaatamata advokaatide arvu kiirele kasvule ei kurda mainekad bürood ja advokaadid kindlasti igavuse või tööpuuduse üle. “Kuid klassikuid tsiteerides, isegi selleks, et paigal püsida, peab kogu aeg kõvasti jooksma,” lausus Kivistik.Ta lisas, et vähemalt Tallinnas on märksõnaks spetsialiseerumine, mujal Eestis võib advokaat olla rohkem perearsti moodi ning “ravida nohu, vastu võtta sünnitust ja lõigata  pimesoolt”. “Hea advokaat oskab väga hästi ühte või paari valdkonda, kuid omab laiapõhjalisi teadmisi kogu spektris,” märkis ta.Rakveres tegutsev Advokaadibüroo Küllike Namm kasvatas käivet peaaegu poole võrra. “Kui teed tööd, siis tuleb ka tulemus, midagi muud ei ole. Õigusturg on selline, et ta ei ole veel täis saanud ega üle ääre loksunud. Kui on hea spetsialist, siis on alati talle koht ja võimalus head tööd teha,” lausus advokaat Küllike Namm. “Rakvere on väike linn, aga selle külje all on Ida-Virumaa ja meil on ka Tartus ja Tallinnas osakond. Igal pool on meil suhteliselt kindel klientuur,” lausus Namm.
    Vaidlemine pole esmatähtis. Üks suuremaid kasumikasvatajaid oli eelmisel aastal advokaadibüroo Lextal, büroo käive aga aastaga vähenes. “Me proovime teha seda, mida enda arvates oskame teha kõige paremini ehk püüame olla oma klientidele abiks ja seda võimalikult ratsionaalselt,” sõnas Lextali juhtivpartner Urmas Ustav. Tema arvates tuleks aidata kliendil tegeleda nende asjadega, mis toimetusi edasi viivad, mitte vaidlemisi üleval hoida. “Kahjuks ümberringi vaadates leidub kolleege, kes vaidlevad meelsasti ja võimalikult pikalt. Vaidlemise puhul on oluline põhimõte, et kui on tarvis vaielda, siis tuleb vaielda kirglikult ja teha kõike kliendi huvides, aga samas ei tohi kunagi unustada, et vaidlemise puhul on kõige olulisem võimalusel mitte vaielda,” tõdes ta.Advokaadibüroode hinnangutel muutusid eelmisel aastal õigusvaidlused sisult keerulisemaks ja aeganõudvamaks, mis ei ole hea tendents – õigusrahuni tuleks jõuda sootuks kiirema ajaga. Esile toodi seda, et ärinõustamise valdkonnas on endiselt tajutav kriisi situatsioon ja see jätkub sel aastal: vähesed investeeringud majandusse ja harvad ettevõtete ühinemised ei võimalda seda valdkonda ka eriti nõustada. Teisalt on suurenenud nõustamine olukordades, kus ettevõtjad on sattunud raskustesse.Advokaadid tõdesid, et konkurents advokaadibüroode vahel on muutunud aasta-aastalt järjest pingelisemaks, samas on  õigusteenust pakkuvate advokaatide arv järjepidevalt suurenenud ning turu vajadus pole sellega samas tempos enam liikunud.
     
    Advokaatide dividendide TOP
    Advokaadid teenivad stabiilselt head omanikutulu eurodes
    Advokaadi nimi ,Advokaadibüroo nimi, 2011 dividend advokaadi kohta, 2010 dividendid advokaadi kohta 
    1. Aku Sorainen* Advokaadibüroo Sorainen 782 925, 780 1352. Jüri Raidla Raidla Lejins & Norcous Advokaadibüroo  320 662, 376 459 Sven Papp Raidla Lejins & Norcous Advokaadibüroo  320 662, 376 459 Raino Paron Raidla Lejins & Norcous Advokaadibüroo  320 662, 376 459 Toomas Vaher Raidla Lejins & Norcous Advokaadibüroo  320 662, 376 459 Jaanus Ikla Raidla Lejins & Norcous Advokaadibüroo 320 662, 376 4597. Aivar Pilv* Advokaadibüroo Aivar Pilv  307 625, 69 8668. Ants Nõmper Raidla Lejins & Norcous Advokaadibüroo  255 766, 225 7879. Aare Tark Advokaadibüroo Tark Grunte Sutkiene  195 352, 207 62310. Sten Luiga*  Advokaadibüroo Borenius  169 512, 356 453
    11. Küllike Namm Advokaadibüroo Küllike Namm  150 000, 21 28312. Sanjay Jaanus Mody*  Advokaadibüroo Borenius 149 15,6 209 11913. Terje Eipre Advokaadibüroo Eipre & Partnerid 140 000, 15 97814. Risto Vahimets Advokaadibüroo Tark Grunte Sutkiene  131 995, 140 28615. Hannes Vallikivi  Advokaadibüroo Tark Grunte Sutkiene  129 355, 137 48016. Kristina Uuetoa-Tepper  Advokaadibüroo Tepper & Partnerid  127 916, 48 94217. Marti Hääl* Advokaadibüroo Borenius OÜ 122 063, 171 09718. Margus Lentsius Advokaadibüroo Lentsius & Talts 120 092, 89 848
    19. Garri Ginter* Advokaadibüroo Sorainen 111 175, 110 779 Kaido Loor* Advokaadibüroo Sorainen 111 175, 110 779 Karin Madisson* Advokaadibüroo Sorainen 111 175, 110 779 Kaupo Lepasepp* Advokaadibüroo Sorainen 111 175, 110 779 Reimo Hammerberg* Advokaadibüroo Sorainen 111 175, 110 779 Toomas Prangli* Advokaadibüroo Sorainen 111 175, 110 779 Pekka Puolakka* Advokaadibüroo Sorainen 111 175, 110 779
    26. Leon Glikman Advokaadibüroo Glikman & Partnerid 109 277, 108 624 Marina Hagström Advokaadibüroo Glikman & Partnerid 109 277, 108 624 Daisy Tauk Advokaadibüroo Glikman & Partnerid 109 277, 108 62429. Aleksander Glikman Advokaadibüroo Glikman & Partnerid 93 680, 93 12030. Asko Pohla Advokaadibüroo Pohla & Hallmägi 88 767, 59 68031. Margus Mugu*  Advokaadibüroo Borenius 84 719, 118 818 Priit Pahapill* Advokaadibüroo Borenius 84 719, 033. Eerik Entsik Advokaadibüroo Entsik & Partnerid 78 888, 58 54234. Vahur Kivistik Advokaadibüroo Hansa Law Offices  77 295, 19 174 Andres Vinkel  Advokaadibüroo Hansa Law Offices  77 295, 19 17436. Erki Kergandberg  Advokaadibüroo Tark Grunte Sutkiene 73 917, 78 56037. Margus Arvisto Advokaadibüroo Arvisto & Koch  69 485, 95 856 Kari-Paavo Koch Advokaadibüroo Arvisto & Koch  69 485, 95 85639. Peeter Kutman*  Advokaadibüroo Borenius 67 805, 95 054
    40. Taivo Ruus*** Advokaadibüroo Tamme Otsmann Ruus Vabamets 66 958, 22 755 Erki Vabamets*** Advokaadibüroo Tamme Otsmann Ruus Vabamets 66 958, 22 75542. Ain Alvin Alvin, Rödl & Partner Advokaadibüroo 59 925, 91 65143. Villu Otsmann  Advokaadibüroo Tamme Otsmann Ruus Vabamets 57 207, 9 787 Tõnis Tamme  Advokaadibüroo Tamme Otsmann Ruus Vabamets 57 207, 6 63945. Jüri Ploom Advokaadibüroo Pohla & Hallmägi 55 797, 37 51346. Toomas Tamme Alvin, Rödl & Partner Advokaadibüroo 54 218, 82 92347. Aivar Taro*  Advokaadibüroo Borenius 54 185, 048. Arne Ots  Raidla Lejins & Norcous Advokaadibüroo 53 444, 049. Peeter Lepik LAWIN Lepik & Luhaäär Advokaadibüroo  52 118, 36 621 Toomas Luhaäär LAWIN Lepik & Luhaäär Advokaadibüroo  52 118, 36 621
    51. Toivo Viilup Advokaadibüroo Pohla & Hallmägi 50 724, 34 10352. Kristi Sild  Advokaadibüroo Lextal 49 838, 9 85453. Priit Lätt Advokaadibüroo GLIMSTEDT 46 093, 39 011 Marko Tiiman Advokaadibüroo GLIMSTEDT 46 093, 39 011 Indrek Leppik Advokaadibüroo GLIMSTEDT 46 093, 39 01156. Tarmo Pilv*  Advokaadibüroo Aivar Pilv 45 561, 24 56157. Aadu Luberg Advokaadibüroo Luberg ja Päts 45 157, 37 755 Madis Päts Advokaadibüroo Luberg ja Päts 45 157, 37 75559. Jaanus Tehver Advokaadibüroo Tehver & Partnerid 45 001, 51 13060. Üllar Talviste Advokaadibüroo Lextal 38 604, 33 863 Urmas Ustav Advokaadibüroo Lextal 38 604, 33 863 Ants Karu Advokaadibüroo Lextal 38 604, 50 884
    63. Leelo Viil Vanalinna Advokaadibüroo 37 500, 19 17464. Anti Aasmaa  Anti Aasmaa Advokaadibüroo  35 000, 065. Liina Linsi LAWIN Lepik & Luhaäär Advokaadibüroo 34 745, 24 41466. Maksim Greinoman** Advokaadibüroo Greinoman & Co 31 956, 2 04567. Andrus Lillo Advokaadibüroo Lillo & Lõhmus 31 000, 26 364 Karina Lõhmus-Ein Advokaadibüroo Lillo & Lõhmus 31 000, 26 36469. Raul Talts Advokaadibüroo Lentsius & Talts 30 023, 22 462
    70. Riine Lumiste Advokaadibüroo Legitimus 29 779, 13 08671. Gennadi Kull  Kull Advokaadibüroo 28 760, 12 78272. Veikko Toomere MAQS Law Firm Advokaadibüroo 27 103, 24 23773. Martin Männik Advokaadibüroo Pohla & Hallmägi 21 135, 14 21074. Paul Varul  Advokaadibüroo VARUL 20 247, 85 28175. Marko Kaevando Advokaadibüroo Kaevando & Partnerid 17 822, 076. Olev Kuklase  Advokaadibüroo Kuklase & Partnerid 17 500, 25 56577. Tauri Sokk Advokaadibüroo De Lege 16 510, 19 85178. Indrek Sirk Advokaadibüroo Sirk ja Saareväli 15 000, 079. Mart Sikut Sikuti Advokaadibüroo 14 100, 080. Karolina Ebba Anna Ullman MAQS Law Firm Advokaadibüroo 13 551, 24 237 Siim Roode MAQS Law Firm Advokaadibüroo 13 551, 24 237 Evelin Pärn MAQS Law Firm Advokaadibüroo 13 551, 13 551 Kaimo Räppo MAQS Law Firm Advokaadibüroo 13 551, 24 237
    84. Margus Viira** Kentmanni Advokaadibüroo 12 782, 5 67885. Urmas Kõrgesaar* Advokaadibüroo Aivar Pilv 12 715, 10 048 Ilmar-Erik Aavakiv* Advokaadibüroo Aivar Pilv 12 715, 10 04887. Urmas Veinberg MAQS Law Firm Advokaadibüroo 11 744, 24 23788. Marge Männiko Advokaadibüroo Lextal 11 234, 9 854 Karl Kask Advokaadibüroo Lextal 11 234, 090. Ljudmila Tamar** Advokaadibüroo TAMAR 10 871, 1 70091. Helmut Pikmets  Advokaadibüroo VARUL 10 123, 42 628 Ants Mailend  Advokaadibüroo VARUL 10 123, 42 628 Mikk Lõhmus  Advokaadibüroo VARUL 10 123, 42 628
    94. Helen-Lumelille Tomberg Advokaadibüroo Tibar & Partnerid 10 000, 12 783 Eva Tibar-Šuvalov Advokaadibüroo Tibar & Partnerid 10 000, 12 783 Eduard Bulattšik Advokaadibüroo Bulattšik 10 000, 097. Vahur Krinal Rüütli Advokaadibüroo 9 970, 098. Enno Heringson  Advokaadibüroo Entsik & Partnerid 9 861, 7 318 Marko Mehilane Advokaadibüroo Entsik & Partnerid 9 861, 7 318
    100. Ene Mõtte MAQS Law Firm advokaadibüroo 9 034, 16 158101. Kaspar Lind Advokaadibüroo CASUS OÜ 8 550, 607102. Ain Kalme Advokaadibüroo Lextal 8 170, 7 167103. Priit Palmiste Priit Palmiste Advokaadibüroo 8 000, 0 Andres Lusmägi Andres Lusmägi Advokaadibüroo 8 000, 6 711105. Madis Saar Advokaadibüroo Kaevando & Partnerid 7 638, 0106. Jüri Sirel Advokaadibüroo Sirel & Partnerid 7 500, 63 912107. Mare Põldre Advokaadibüroo Mare Põldre 7 000, 8 948108. Uno Feldschmidt** Advokaadibüroo Uno Feldschmidt 6 391, 6 391 Jaak Oja Advokaadibüroo Jaak Oja 6 391, 25 565
    110. Raivo Laus Advokaadibüroo Laus & Partnerid 6 026, 6 313111. Alar Eiche Advokaadibüroo Eiche & Partnerid 5 556, 3 196112. Katri Tomson  Advokaadibüroo Tamme Otsmann Ruus Vabamets 5 547, 2 095113. Teet Veer AB Järve, Otti ja Partnerid  5 040, 1611114. Jelena Benevolenskaja  Benevolenskaja Advokaadibüroo 5 000, 6 391115. Ene Soop Advokaadibüroo Soop 4 500, 192116. Andres Rüütel Andres Rüütli Advokaadibüroo 4 000, 3 196117. Paul Järve AB Järve, Otti ja Partnerid 3 960, 1 266118. Arri Tooming Advokaadibüroo Arri Tooming 3 000, 0 Heldur Otti AB Järve, Otti ja Partnerid OÜ 3 000, 959
    120. Madis Kiisa Advokaadibüroo Laus & Partnerid 2 949, 3 089121. Juho-Enn Aule Arkins Advokaadibüroo 2 576, 320122. Janek Valdma Advokaadibüroo Valdma & Partnerid 2 560, 0123. Leonid Olovjanišnikov Advokaadibüroo Leonid Olovjanišnikov 2 525, 0124. Indrek Veso OÜ Advokaadibüroo Magnusson 2 500, 3 196125. Viktor Kozlov Advokaadibüroo Kozlov & Partnerid 2 427, 0126. Tõnu Tuulas Advokaadibüroo Leppik ja Partnerid 2 344, 4 644 Jüri Leppik Advokaadibüroo Leppik ja Partnerid 2 344, 4 644128. Ann Saar** Advokaadibüroo Ann Saar 2 177, 2 488129. Eva Rivis  Advokaadibüroo Eva Rivis 2 160, 2 200
    130. Piret Simm Advokaadibüroo Digesta 1 300, 1 278131. Viktor Särgava Advokaadibüroo Laus & Partnerid 1 282, 1 343 Kalev Aavik Advokaadibüroo Laus & Partnerid 1 282, 1 343 Janek Väli Advokaadibüroo Laus & Partnerid 1 28,2 1 343134. Alo Pormeister Advokaadibüroo Sirel & Partnerid 1 250, 63 912 Janno Kuusk Advokaadibüroo Sirel & Partnerid 1 250, 0136. Ott Saame Advokaadibüroo Concordia 1 185, 1 598 Monika Mägi Advokaadibüroo Concordia 1 185, 1 598 Andres Past Advokaadibüroo Concordia 1 185, 0139. Cardo Soosaar  Advokaadibüroo CASUS 450, 32
    Märkused:Enamiku büroode puhul võttis Äripäev dividendide arvutamisel aluseks 2011. ja 2010. aastal välja makstud summad ehk summad, mis kajastusid rahavoogude aruandes. Nende büroode puhul, kes polnud edetabeli koostamiseks eelmise aasta aruannet äriregistrile esitanud, võtsime 2011. aasta summa aluseks 2010. aasta aruandes märgitud kasumi jaotamise. Tavaliselt maksavad advokaadibürood ka aruandes märgitud kasumi jaotamise ka välja.
    * Advokaadibüroo Sorainen kõik aktsiad on partnerite ühisomandis. Kokku on koos büroo looja Aku Soraineniga kaheksa partnerit. Sorainen ei avalikusta, kuidas dividendid partnerite vahel täpselt jagunevad. Seeõttu arvestas Äripäev, et 50% välja makstud summast laekus Aku Sorainenile ja ülejäänud 50% jagunes seitsme partneri vahel võrdselt.
    Advokaadibürool Aivar Pilv  on neli partnerit. Aivar Pilve osalus oli dividendi jagamise ajal 80%, teiste partnerite osakaalu Pilv ei avaldanud. Äriregistri järgi kuulus Tarmo Pilvele dividendide jagamise otsuse ajal 12,9%. Kuna äriregistris pole näidatud alla 10% suurusi osalusi, siis otsustasime 7,1% suuruse osaluse jagada kahe ülejäänud partneri vahel võrdselt.
    Advokaadibüroo Borenius majandusaasta lõpeb augustis. Eelmise aasta periood kestis 14 kuud ja üle-eelmise aasta periood 18 kuud. Võrreldavama ülevaate saamiseks teisaldasime kõigis tabelites tulemused 12 kuu peale.
    ** büroo ei olnud edetabeli koostamise ajaks esitanud äriregistrile 2011. aasta aruannet. Summa aluseks on 2010. aasta aruandes määratud dividendid.
    *** Erki Vabametsa, Taivo Ruusi ja Katri Tomsoni dividendide arvutamisel on arvestatud ka neile kuuluvast ettevõttest Keravälk laekunud dividende.Villu Otsmannile ja Tõnis Tammele on arvestatud 2010. aastal T&O Varahaldus OÜ-lt laekunud dividendid. Eelmisel aastal kaks bürood ühinesid ja praegu tegutseb advokaadibüroo Tamme Otsmann Ruus Vabamets, mille majandusaasta lõpeb 30. septembril. 2011. aasta summades sisalduvad ka 2011. aasta septembris lõppenud majandusaastal välja makstud dividendid.
     
    Käive ja kasum
    Suurtest kasvas kõige enam Glikmani büroo käive
    eurodes, reastatud 2011. aasta käibe järgi
     Advokaadibüroo nimi, 2011 käive, 2010 käive, 2011 kasum, 2010 kasum    1. Advokaadibüroo Sorainen 7 463 450, 7 055 583, 1 414 539, 1 441 3472. Raidla Lejins & Norcous Advokaadibüroo 4 712 292, 5 017 760, 1 787 612, 1 855 9413. Advokaadibüroo Tark Grunte Sutkiene 3 449 081, 3 119 922, 530 935, 519 1614. Advokaadibüroo Borenius  2 974 698, 3 021 025, 480 465, 406 5185. Advokaadibüroo VARUL 2 740 626, 2 458 381, 380 453, 235 9116. LAWIN Lepik & Luhaäär Advokaadibüroo  2 643 644, 2 342 362, 201 300, 13 9907. Advokaadibüroo Glikman & Partnerid 2 502 573, 1 719 833, 834 845, 365 1538. Advokaadibüroo Aivar Pilv  1 603 902, 1 376 048, 419 420, 273 7089. Advokaadibüroo Lextal  1 589 647, 1 697 875, 323 776, 57 08710. Alvin, Rödl & Partner Advokaadibüroo 1 528 676, 1 874 220, 414 892, 176 109
    11. MAQS Law Firm advokaadibüroo 1 230 632, 1 147 898, 178 159, 182 12712. Advokaadibüroo GLIMSTEDT 1 104 587, 975 195, 162 696, 69 75913. Maria Mägi Advokaadibüroo 996 354, 890 278, 429 512, 26 34414. Advokaadibüroo Pohla & Hallmägi 933 299, 747 326, 571 812, 426 98815. Advokaadibüroo Hansa Law Offices 909 489, 799 482, 121 206, 160 30416. Advokaadibüroo Entsik & Partnerid 845 583, 652 176, 237 347, 130 67617. Advokaadibüroo Tamme Otsmann Ruus Vabamets* 772 427, 0, 269 706, 018. Advokaadibüroo Concordia   688 765, 705 595, 11 566, 45 46419. Advokaadibüroo Sirel & Partnerid 635 479, 615 236, -159 573, 20 39620. Advokaadibüroo Laus & Partnerid 621 982, 498 254, 57 295, -14 972
    21. Advokaadibüroo Eipre&Partnerid 543 706, 440 629, 229 984, 155 15022. Advokaadibüroo Arvisto & Koch 519 143, 543 997, 106 453, 107 02823. Advokaadibüroo Lentsius & Talts 510 384, 524 149, 153 520, 142 89824. Advokaadibüroo Lillo & Lõhmus 508 202, 556 355, 122 552, 90 84725. Advokaadibüroo Küllike Namm  426 025, 223 021, 177 672, 3 30626. Advokaadibüroo Leppik ja Partnerid 392 661, 405 361, 12 701, -20 68627. Advokaadibüroo Luberg ja Päts  332 505, 314 771, 61 538, 90 31328. Advokaadibüroo Keevallik & Partnerid 290 088, 183 766, 113 460, 79 48129. OÜ Advokaadibüroo Lillo & Partnerid  260 707, 262 278, 59 550, 19 48430. Advokaadibüroo Tehver & Partnerid 249 901, 189 658, 63 728, 43 202
    31. Advokaadibüroo Tepper & Partnerid   242 760, 161 119, 105 245, 63 19532. Advokaadibüroo Kaevando & Partnerid  241 992, 206 028, 22 711, 73 85233. Advokaadibüroo CASUS  191 101, 255 807, -16 506, 89534. Sikuti Advokaadibüroo  179 810, 129 484, 38 516, 26 40635. Advokaadibüroo Tibar & Partnerid  173 144, 158 557, 15 121, 24 57536. Advokaadibüroo Kuklase & Partnerid  173 127, 134 694, 49 643, 9 79137. AB Järve, Otti ja Partnerid OÜ 148 568, 182 858, 4891, 13 40738. Advokaadibüroo Eiche & Partnerid  114 733, 104 127, 14 325, 3 46939. Anti Aasmaa Advokaadibüroo**  110 316, 56 866, 83 445, 46 66440. Advokaadibüroo Sirk ja Saareväli  106 085, 94 748, 17 574, 7 672
    41. Advokaadibüroo Eva Rivis 94 086, 80 155, 7 174, 4 87942. Advokaadibüroo Jaak Oja  93 835, 87 758, -18 657, 6 13543. Vanalinna Advokaadibüroo 87 148, 58 909, 38 143, 29 06044. Priit Palmiste Advokaadibüroo  85 331, 65 846, 3 208, 32 95345. Advokaadibüroo De Lege  73 874, 83 798, 29 529, 27 41746. Advokaadibüroo Valdma & Partnerid 69 740, 74 286, -5 699, -40 21347. Advokaadibüroo Leonid Olovjanišnikov  68 184, 30 356, 896, 3 48748. Rüütli Advokaadibüroo  59 517, 46 256, 20 024, 9 58749. OÜ Advokaadibüroo Magnusson  57 332, 78 244, 7 279, 22 33350.  Advokaadibüroo Kersti Põld  54 742, 41 073, 6 863, -1 488
    51. Rechtsanwaltskanzlei Hundertmark Advokaadibüroo 47 393, 56 346, 2 367, 6 15952. Advokaadibüroo Arri Tooming  39 631, 19 129, 12 724, 2 57552. Andres Rüütli Advokaadibüroo  38 180, 33 979, 5 189, 4 22554. Benevolenskaja Advokaadibüroo 35 678, 33 977, -1 367, -6 35355. Advokaadibüroo Bulattšik  35 493, 22 414, 12 378, 5 00156. Kull Advokaadibüroo 34 899, 27 226, 14 330, 11 09257. Advokaadibüroo Mare Põldre 30 712, 39 704, 678, -6 10058. Advokaadibüroo Legitimus  29 702, 23 434, 19 985, 13 31459. Advokaadibüroo Soop  28 448, 36 987, 895, 2 38260. Andres Lusmägi Advokaadibüroo 26 551, 26 108, 12 242, 8 914
    61. Advokaadibüroo Raul Tosmann  26 251, 15 565, 8 206, 1 37962. Advokaadibüroo Saar & Ko  21 082, 20 807, 3 981, -1 35163. Advokaadibüroo Kozlov & Partnerid 16 977, 20 449, 685, -43164. Advokaadibüroo Digesta  14 997, 15 878, -1 929, -18865. Arkins Advokaadibüroo  13 512, 11 060, 3 547, 2 577
    * majandusaasta lõppes 30. septembril. Asutatud 2010. aasta augustis** asutatud 2010. aasta märtsis
  • Hetkel kuum
Seotud lood

5% Klubi, 99% tõenäosusega
Martin Villig võitis Eduka Eesti konkursi oma ettepaneku sisu, mitte isiku tõttu. Tõsi, selle juures on üks konks, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Martin Villig võitis Eduka Eesti konkursi oma ettepaneku sisu, mitte isiku tõttu. Tõsi, selle juures on üks konks, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kevadine hinnasula aktsiaturul paiskas ostukohad lagedale
Kasumijahil investorid ja kauplejad otsivad turul õiget aega investeerimistehingute tegemiseks. Õnnestunud tehinguks on vaja aga õigele ajale pihta saada kaks korda – esimest korda siis, kui ost sooritatakse, ja teist korda siis, kui hoolikalt valitud positsioon maha müüakse.
Kasumijahil investorid ja kauplejad otsivad turul õiget aega investeerimistehingute tegemiseks. Õnnestunud tehinguks on vaja aga õigele ajale pihta saada kaks korda – esimest korda siis, kui ost sooritatakse, ja teist korda siis, kui hoolikalt valitud positsioon maha müüakse.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Luksusturismi ettevõtjad õpetavad, kuidas meelitada rikkad metsa raha kulutama
Saates “Turismitund” võeti luubi alla, kuidas rikkad inimesed majanduslanguse ajal enda hellitamisega toime tulevad.
Saates “Turismitund” võeti luubi alla, kuidas rikkad inimesed majanduslanguse ajal enda hellitamisega toime tulevad.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Sääsepeletajate müüja: müüme toodet, millesse ise usume
Homeyard OÜ, mis on tuntud kodu- ja aiatoodete poolest, eristub läbimõeldud tooteportfelliga, keskendudes peamiselt sääsepeletajatele. Ettevõtte juht ja omanik Alari Ilves ütles saates “Kiired ja vihased”, et tema ei usu ütlusesse, et hea müügimees müüb kõik tooted maha.
Homeyard OÜ, mis on tuntud kodu- ja aiatoodete poolest, eristub läbimõeldud tooteportfelliga, keskendudes peamiselt sääsepeletajatele. Ettevõtte juht ja omanik Alari Ilves ütles saates “Kiired ja vihased”, et tema ei usu ütlusesse, et hea müügimees müüb kõik tooted maha.
Olavi Lepp: juht töötab hea tuju nimel
Parima juhi konkursi finalist, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp ütleb, et ei usu juhtide tekitatud pinge all heade tulemuste tegemisse. “Kui saabud ohkega majja, siis on midagi väga valesti,” ütleb hea tuju kultuuri pooldav tippjuht.
Parima juhi konkursi finalist, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp ütleb, et ei usu juhtide tekitatud pinge all heade tulemuste tegemisse. “Kui saabud ohkega majja, siis on midagi väga valesti,” ütleb hea tuju kultuuri pooldav tippjuht.
Äripäeva arvamusliider: kui tahame Euroopa toetust Ukrainale, peame andma midagi vastu
Kas eestlastest on saanud eurooplased? Lisaks: kui sügavaks osutub EKRE kriis ning kuidas teha päriselt rohepööret.
Kas eestlastest on saanud eurooplased? Lisaks: kui sügavaks osutub EKRE kriis ning kuidas teha päriselt rohepööret.
Asjatundja: autoturg seisab kaubandussõja lävel Tesla müük kidub, Musk hämab
Eesti autoostja on segaduses, Euroopa muretseb Hiina autode pealetungi pärast, Tesla kogeb kehva müüki, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi konkurentsiraportile antud kommentaaris.
Eesti autoostja on segaduses, Euroopa muretseb Hiina autode pealetungi pärast, Tesla kogeb kehva müüki, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi konkurentsiraportile antud kommentaaris.
Elektriarveid 7000 euro eest: Soome pensionärid müüsid maja maha
Soomlased Reijo ja Tuija Löppönen sõlmisid 2022. aastal elektrifirmaga kalli lepingu, mida ettevõte ei nõustunud pehmendama ka pärast neutraalse poole sekkumist, vahendab Soome rahvusringhäälingu Yle uudisteportaal.
Soomlased Reijo ja Tuija Löppönen sõlmisid 2022. aastal elektrifirmaga kalli lepingu, mida ettevõte ei nõustunud pehmendama ka pärast neutraalse poole sekkumist, vahendab Soome rahvusringhäälingu Yle uudisteportaal.
Raadiohommikus: ehitusest, pangandusest ja investeerimisest
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis tuleb juttu SEB värskest majandusprognoosist, arvamuslugude konkursist Edukas Eesti, aga ka finantstehnoloogiaettevõtte uutest tuultest ning kaitsetööstusesse investeerimisest.
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis tuleb juttu SEB värskest majandusprognoosist, arvamuslugude konkursist Edukas Eesti, aga ka finantstehnoloogiaettevõtte uutest tuultest ning kaitsetööstusesse investeerimisest.