Sirje Rank • 23. juuli 2012 kell 9:34

Merkel ei toeta lisaabi Kreekale

Angela Merkel ei lähe Saksamaa parlamendilt Kreeka jaoks lisaabi paluma, kirjutas Süddeutsche Zeitung anonüümsetele valitsusallikatele tuginedes.

Pärast seda, kui Merkelil on olnud abimeetmete üle viimati toimunud hääletustel raskusi valitsuskoalitsioonist toetuse saamisega, on mõeldamatu, et kantsler läheks parlamenti Kreeka jaoks kolmandat abipaketti küsima, vahendas agentuur Bloomberg. 

Negatiivne meelsus Saksamaal on üha ilmsem.

Saksamaa majandusminister Philipp Rösler ütles nädalavahetusel Saksa ringhäälingule ARD, et on Kreeka päästmise väljavaadete suhtes väga skeptiline ning et kui Kreeka abilaenu tingimusi ei täida, ei saa väljamaksed jätkuda.

Välisminister Guido Westerwelle ütles väljaandele Hamburger Abendblatt, et valitsuskoalitsiooni kuuluv vabade demokraatide partei ei nõustu ühegi katsega Kreeka abipaketi tingimusi leevendada.

Saksamaa kristlike demokraatide CDU sõsarpartei CSU peasekretär Alexander Dobrindt soovitas aga ajalehele Die Welt antud intervjuus Euroopa Liidu „poliitilistel kääbustel“ Ülemkogu eesistujal Herman Van Rompuyl ja Euroopa Komisjoni presidendil Jose Manuel Barrosol hakata Kreeka jaoks juba „teekaarti“ koostama euroalalt lahkumiseks.

Rida CDU saadikuid hääletas läinud nädalal ka Hispaania pankade abistamise vastu. Seepeale manitses Saksamaa rahandusminister Wolfgang Schäuble nädalavahetusel valitsusparteid toetust valitsuse kriisipoliitikale säilitama, tuletades meelde, et Saksamaal on euro kokkuvarisemisest „kõige enam kaotada“, vahendas agentuur DPA.

Hetkel kuum