• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  FOTOD: Rosimannuse poliitiline tähelend

  Tänane Äripäev analüüsib avalikust poliitikast lahkunud Rain Rosimannuse tegevust ettevõtjana. Toome teieni foto-läbilõike Rain Rosimannuse poliitikukarjäärist. Arhiivifotodelt nähtub, et nõunik Rosimannus on läbi aastate paiknenud riigi esimeste meeste paremal käel.

  Kahjuks puuduvad fotod sellest, kuidas toona 25aastane Raplast pärit Emori sotsioloog Rosimannus Ida-Viru valitsuskomisjoni eksperdiks asus. Samuti pole fotosid Rain Rosimannusest president Lennart Meri sisenõunikuna. 1996. aastal ajakirjas Luup ilmunud artiklis kirjeldab ajakirjanik Rosimannuse positsiooni Meri meeskonnas nõnda: „Ta on üks vähestest, keda president tavatseb õhtuti kinni hoida, selle asemel, et ta naise ning kahe lapse juurde koju lasta. Rosimannus on nõunik ja president vajab nõu kõige erinevamatel hetkedel. Riigipea palvel sõidutab kantselei autojuht Rosimannuse igal õhtul koju Raplasse, sealt tagasi tööle toob sisenõuniku varahommikune rong.“
  President Meri juurest asus Rosimannus Riigikogu Kantselei Reformierakonna fraktsiooni nõunikuks ning sealt edasi 1999. aastal rahandusministeeriumisse Siim Kallase nõunikuks. Siit algabki fotolugu.
   
   
  18.10.2009. Pinge. Taaskord valimised ja reformierakonna staap pubis Madisson Leib & Lust. Rosimannuse paremal käel teinegi reformierakonna mõjuisik Kristen Michal. Vasakul käel häältemagnetist Andrus Ansip.Foto: Erik Prozes
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kaitsta tuleb Ukraina maad, mitte Putini nägu
Iga hinnaga saavutatud relvarahu Venemaaga teeniks Lääne-Euroopa mugavuse, mitte Ukraina huve. Selle soovitajatel jätkub lihtsalt jultumust väita midagi muud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Iga hinnaga saavutatud relvarahu Venemaaga teeniks Lääne-Euroopa mugavuse, mitte Ukraina huve. Selle soovitajatel jätkub lihtsalt jultumust väita midagi muud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsionärid kinnitasid dividendi
Täna toimus Enefit Greeni aktsionäride koosolek, kus kinnitati 0,151 eurone dividend, selgub börsiteatest.
Täna toimus Enefit Greeni aktsionäride koosolek, kus kinnitati 0,151 eurone dividend, selgub börsiteatest.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus IT-minister, aasta reklaamiagentuur ja revolutsioon tervishoius
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
Väikeste linnade uued arendused langevad surve alla
Arendajad ja kinnisvaraekspert leiavad, et kiire hinnatõus Tallinnas ei anna hoogu korterelamute kerkimisele väikestes linnades – pigem hakkab see peatuma. Samas ei ole kõik seda meelt ja julgevad uusi arendusi püstitada.
Arendajad ja kinnisvaraekspert leiavad, et kiire hinnatõus Tallinnas ei anna hoogu korterelamute kerkimisele väikestes linnades – pigem hakkab see peatuma. Samas ei ole kõik seda meelt ja julgevad uusi arendusi püstitada.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.