Erik Prozes • 21. september 2012 kell 7:41

FOTOD: Rosimannuse poliitiline tähelend

Tänane Äripäev analüüsib avalikust poliitikast lahkunud Rain Rosimannuse tegevust ettevõtjana. Toome teieni foto-läbilõike Rain Rosimannuse poliitikukarjäärist. Arhiivifotodelt nähtub, et nõunik Rosimannus on läbi aastate paiknenud riigi esimeste meeste paremal käel.

Kahjuks puuduvad fotod sellest, kuidas toona 25aastane Raplast pärit Emori sotsioloog Rosimannus Ida-Viru valitsuskomisjoni eksperdiks asus. Samuti pole fotosid Rain Rosimannusest president Lennart Meri sisenõunikuna. 1996. aastal ajakirjas Luup ilmunud artiklis kirjeldab ajakirjanik Rosimannuse positsiooni Meri meeskonnas nõnda: „Ta on üks vähestest, keda president tavatseb õhtuti kinni hoida, selle asemel, et ta naise ning kahe lapse juurde koju lasta. Rosimannus on nõunik ja president vajab nõu kõige erinevamatel hetkedel. Riigipea palvel sõidutab kantselei autojuht Rosimannuse igal õhtul koju Raplasse, sealt tagasi tööle toob sisenõuniku varahommikune rong.“

President Meri juurest asus Rosimannus Riigikogu Kantselei Reformierakonna fraktsiooni nõunikuks ning sealt edasi 1999. aastal rahandusministeeriumisse Siim Kallase nõunikuks. Siit algabki fotolugu.

 

 

18.10.2009. Pinge. Taaskord valimised ja reformierakonna staap pubis Madisson Leib & Lust. Rosimannuse paremal käel teinegi reformierakonna mõjuisik Kristen Michal. Vasakul käel häältemagnetist Andrus Ansip.  Foto: Erik Prozes
Hetkel kuum