• Jaga lugu:

  Äripäev ja Reform täna kohtus

  Täna algab Äripäeva ja Reformierakonna kohtuistung, mille ajendiks on Äripäeva avalikustatud info Reformierakonna salapärase abilise kohta.

  Mai lõpus kirjutas Äripäev, et Reformierakonna propagandaväljaandeid on aidanud kirjastada ettevõte Fidenter, mille omanik varjab end Šveitsi privaatpanga abil. Ettevõtte tegutses Reformierakonnaga seotud sihtasutusega ühel aadressil, omas Reformierakonna propagandaväljaannete kaubamärke ja seda juhtis reformierakondlane Remo Tiigirand.
  Samuti kirjutas Äripäev, et Reformierakond varjas Fidenteriga seotud kulutusi valimiskulude aruannetes, kuigi propagandaväljaandeid kasutati valimiskampaania tegemiseks.
  Pärast Äripäevas ilmunud esimest artiklit teatas Reformierakond, et on lõpetanud Fidenteriga koostöö. Samuti on toimunud muutused Fidenteri omanikeringis, suvel sai ettevõtte omanikuks taas Fidenteri juht Remo Tiigirand.
  Reformierakond ja Tiigirand on kinnitanud, et Tiigirand oli kogu aeg Fidenteri omanik. Äripäev on aga kirjutanud Šveitsi allikatele tuginedes, et see väide ei pea tõenäoliselt paika, sest Elionis palgatööd teinud Tiigirannal ei olnud nii palju vara, et tal oleks võimalik saada Šveitsi privaatpanga Julius Baer kliendiks.
  Reformierakond esitas Äripäeva artiklitest ajendatuna kohtusse hagi. Kohtuvaidlus käib eeskätt selle üle, kas Reformierakond varjas Äripäeva eest oma koostööd Fidenteriga ja kas Äripäev esitas oma küsimused minevikus või olevikus.
  Pärast esimese artikli ilmumist teatas Reformierakond, et Äripäeva vastu esitatakse ka kahjunõue, mis on plaanis annetada heategevuseks. Pärast hagi koostamist otsustati kahjunõude esitamisest vähemalt esialgu loobuda.
  Kohtuvaidlust on Reformierakond kasutanud selleks, et hoiduda Fidenteriga tehtud koostööd ning erakonna rahastamist puudutanud küsimustele vastamisest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Merli Üle: tänane lumehelbeke hindab samu väärtusi mida su enda laps
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
SEB: turgudel on oodata korrektsiooni
Aktsiaturgudel on oodata korrektsiooni ning kõige tugevamalt võivad pihta saada Jaapani aktsiad, hoiatas SEB pank, vahendab CNBC.
Aktsiaturgudel on oodata korrektsiooni ning kõige tugevamalt võivad pihta saada Jaapani aktsiad, hoiatas SEB pank, vahendab CNBC.
Raadiohommikus: vaktsiinid, koroonapassid ja kiiresti lähenev sügis
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Suured väikesed: kuidas sündis Läti esimene ükssarvik Uus lugude sari!
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.