• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  TomTom avaldas suurimate ummikutega linnad

  TomTom avaldas teise kvartali ummikute indeksi, mida Euroopas juhib Istanbul, kirjutab whatcar.ee.

  Navigatsioonisüsteeme tootev TomTom käivitas 2007. aastal rohkem kui 80 suuremas linnas programmi, mis aitab mõista liiklusvoolu ja täiustada navigatsioonisüsteeme. Selle asemel, et kasutada ainult matemaatilisi mudeleid, kogub TomTom andmeid GPS-andmeid miljonitelt kasutajatelt.
  Nii pikendab hommikune tipptund Türgis Istanbulis tööle jõudmise aega 84% võrra, õhtune kojusõit on aga liiklusseisakute tõttu 125% tavalisest pikem. Ummikulinnade esiviisikusse mahuvad veel Varssavi, Marseille, Palermo ja Rooma.
  Enim on suurenenud tipptunni aeg Bradford-Leedsis (10%) ja Birminghamis (4%), vastupidises suunas on enim liikunud Bern (10%), Rooma (8%) ja Milano (6%). Lähinaabritest mahutusid edetabelisse Stockholm (10.) ja Helsingi (48.).
  Lisaks uuris TomTom ka ummikuid Põhja-Ameerika linnades. Tänavu teises kvartalis olid suurimad liiklusseisakud Los Angelesis, järgnesid Vancouver, San Francisco, Montreal ja Toronto. Keskmised ummikutes istumise ajad aga on seal oluliselt madalamad kui Euroopas.
  Tabeleid saab vaata navigatsioonisüsteeme tootva ettevõtte kodulehelt.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Looduskivi on nägus ja vastupidav naturaalne materjal
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Leedu soovitab lahti saada Hiina telefonidest Eesti seisukoht: meil pole põhjust Leedu leidudes kahelda
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.