Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti kukkus Maailmapanga ettevõtluskeskkonna TOPis

  Riikide ettevõtluskeskkonda hinnanud maailmapank paigutas Eesti 185 riigi võrdluses 21. kohale, kuid aastatagusega võrreldes on olukord halvenenud.

  Eelmise aasta tabelis oli Eesti küll 24. kohal, kuid maailmapank rõhutas, et seda positsiooni ei saa võrrelda tänavusega, sest vahepeal on andmeid korrigeeritud, kirjutas ERR. Korrigeerimist arvesse võttes liikus Eesti 19. kohalt 21. kohale.
  Seejuures on halvenenud kõik peamised näitajad, välja arvatud maksejõetuse lahendamise protsess. Enim on langenud hinnang maksude tasumisele, järgneb investorite kaitse.
  Rahandusministeerium teatas täna, et Maailmapanga uuring Doing Business 2013 paigutab Eesti äritegemise lihtsuse poolest maailmas 21. kohale, mis on mullusest kolm kohta kõrgem. Eesti keskmine hinne on hea kõikides valdkondades, kõrgeima koha sai Eesti piiriülese kaubanduse alajaotuses, seisab ministeeriumi teates.
  Rahandusminister Jürgen Ligi sõnul pole kõrge koht edetabelis omaette eesmärk, kuid siiski oluline riigi mainele ja majandusele. "Selle hoidmine eeldab pidevat ettevõtlussõbralikku joont ja tegutsemisreeglite optimeerimist," kommenteeris ta. Doing Business ministri sõnul sedavõrd hea ja sõltumatu võrdlusindikaator, et teda on kasutatud ka valitsuse tegevuskavas.
  Doing Business 2013 on järjekorras kümnes aruanne regulatiivse ettevõtluskeskkonna arengust ja varaõiguste kaitsest 185 riigis. Eelkõige vaadeldakse raportis riike väikeettevõtja pilgu läbi.
  Pingerida kujuneb möödunud aasta reformide ja ärikeskkonna üldise seisundi kombineeritud hindamisel. Riike, kus on ruumi paljudeks reformideks, tunnustatakse pingereas täiendavalt. Eestit mainitakse positiivselt krediidivõimaluste ja -regulatsioonide alajaotuses ning ühena neist, kes kasutavad ettevõtte elektroonilise registreerimise võimalust.
  Uuringus võetakse kriteeriumidena arvesse näiteks ettevõtlusega alustamise kiirust, ehituslubade andmist, elektrivõrguga liitumist, vara registreerimist, krediidi saamist, investorite kaitset, maksusüsteemi, piiriülese kaubanduse lihtsust, lepingute jõustumist ja maksejõuetuse lahendamist.
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Tõnis Saarts: kaotus paneb Kaja Kallase suure surve alla Eesti 200 võitleb elu eest, Kesk tegi comeback’i
Äsja lõppenud Euroopa Parlamendi valimistel saavad olema nähtavad siirded Eesti sisepoliitikasse ja mõju mitme erakonna käekäigule, kirjutab Tallinna Ülikooli politoloog Tõnis Saarts.
Äsja lõppenud Euroopa Parlamendi valimistel saavad olema nähtavad siirded Eesti sisepoliitikasse ja mõju mitme erakonna käekäigule, kirjutab Tallinna Ülikooli politoloog Tõnis Saarts.
Intressimäärade alandamise konarlik rada muutus õige veidi tasasemaks
Ootuspäraselt otsustas kolmapäeval USA Föderaalreserv, et jätab oma baasintressimäära muutmata 5,25-5,5 protsendi juures. Siiski väike muutus on: Fedi liikmed ennustavad vähemalt, et sel aastal kärbe tuleb.
Ootuspäraselt otsustas kolmapäeval USA Föderaalreserv, et jätab oma baasintressimäära muutmata 5,25-5,5 protsendi juures. Siiski väike muutus on: Fedi liikmed ennustavad vähemalt, et sel aastal kärbe tuleb.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Väikeettevõtjate esindaja loodab kliimaministeeriumile
“Vaadates kliimaseaduse eelnõu olen väga murelik, kuna see suurendab halduskoormust,” rääkis väikeettevõtteid koondava EVEA president Ille Nakurt-Murumaa hommikuprogrammi intervjuus.
“Vaadates kliimaseaduse eelnõu olen väga murelik, kuna see suurendab halduskoormust,” rääkis väikeettevõtteid koondava EVEA president Ille Nakurt-Murumaa hommikuprogrammi intervjuus.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Pannkoogimeistrid uuendavad kasvuretsepti: tuleb Eestist väljas ise äri püsti panna
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Adam Granti soovitused petturi sündroomist vabanemiseks
Kas ka sulle tundub, et oled oma töös ebapädev ja kohe on saabumas hetk, kus sind paljastatakse? Ameerika juhtimispsühholoog ja menukite autor Adam Grant räägib, et petturi sündroomist tuleks hoopis mõelda kui varjatud potentsiaali märgist: sulle tundub, et teised inimesed hindavad sind üle, aga palju tõenäolisemalt sa hoopis alahindad iseennast.
Kas ka sulle tundub, et oled oma töös ebapädev ja kohe on saabumas hetk, kus sind paljastatakse? Ameerika juhtimispsühholoog ja menukite autor Adam Grant räägib, et petturi sündroomist tuleks hoopis mõelda kui varjatud potentsiaali märgist: sulle tundub, et teised inimesed hindavad sind üle, aga palju tõenäolisemalt sa hoopis alahindad iseennast.
Veskimägi: aastal 2030 võiks Eesti kaitsetööstuse käive olla miljard
2030. aastal võiks Eesti kaitsetööstuse käive olla 1 miljard, kuid juba sel aastal on sektori käive rekordiline, rääkis 2C Venturesi partneri Taavi Veskimägi, kes on ka kaitsetööstuse liidu nõukogu esimees.
2030. aastal võiks Eesti kaitsetööstuse käive olla 1 miljard, kuid juba sel aastal on sektori käive rekordiline, rääkis 2C Venturesi partneri Taavi Veskimägi, kes on ka kaitsetööstuse liidu nõukogu esimees.
EL kehtestab Hiina elektriautodele kaitsetollid
Euroopa Liit kehtestab Hiina elektriautodele juulist täiendava tollimaksu, mis suurema osa tootajte puhul küündib 38,1 protsendini auto hinnast.
Euroopa Liit kehtestab Hiina elektriautodele juulist täiendava tollimaksu, mis suurema osa tootajte puhul küündib 38,1 protsendini auto hinnast.
Wendre loob oma jaekaupluste võrgu
Unetarvikute tootja Wendre on hakanud välja arendama oma kaubamärke ning loob oma jaekaupluste võrgu. Keti esimene kauplus avatakse Tallinnas Järve keskuses.
Unetarvikute tootja Wendre on hakanud välja arendama oma kaubamärke ning loob oma jaekaupluste võrgu. Keti esimene kauplus avatakse Tallinnas Järve keskuses.
Telia peakontor kärbib pinda veerandi võrra
Telia peakontor Rootsis annab käest 9500 ruutmeetri jagu peakontori pinda, ettevõtte teatel pole raha kokkuhoid selle peamine põhjus.
Telia peakontor Rootsis annab käest 9500 ruutmeetri jagu peakontori pinda, ettevõtte teatel pole raha kokkuhoid selle peamine põhjus.