• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Swedi vastu kohtusse

  Aasta alguses toimunud Bank of Georgia aktsiate vahetus Londoni börsil jättis panka investeerinud Swedbanki kliendid raskesse seisu - pank neile vahetuspakkumise kohta infot ei andnud.

  Need, kes seda siiski küsisid, said pangalt segaseid vastuseid. Aktsiate vahetamata jätmine tähendas aga tuhandetesse eurodesse küündivat kahju. Osadele kahjukannatajatele oli pank nõus kaotuse kompenseerima. Teised, kellele hüvitist ei makstud, plaanivad panga vastu kohtusse minna.
  "Ma tunnen, et Swed (Swedbank - toim) on oma ignorantsusega liiga teinud ja antud juhul on sellel ka rahalised tagajärjed."
  "Mulle ütleb iga rakk, et selline asi EI SAA olla võimalik."
  Need laused pärinevad mai lõpus toimunud arutelust, mida peetakse Eesti investorite suhtluskeskkonnas, LHV Panga internetifoorumis. Tihe arvamuste vahetamine käib Londoni börsinimekirjas oleva Gruusia panga väärtpaberite ümber.
  Gruusia pank, mida enamasti teatakse inglisekeelse nimetusega Bank of Georgia, oli mõned aastad tagasi siinsete investorite silmis kuum investeering. Seda pakkusid investeeringuna välja näiteks Swedbanki privaatpanganduse kliendihaldurid, rahakad kliendid seda ka tegid. Segaduse, mis foorumikeskkonda üle kandunud, tekitab Gruusia panga seniste börsil kaubeldavate väärtpaberite vahetamine uue panka omava valdusfirma aktsiate vastu.
  Pärast vahetust jäävad ettevõtte aktsiad küll samuti Londoni börsile, aga häda on selles, et osa investoreid pole sellisest vahetusest üldse kuulnud. Nad omavad endiselt väärtpabereid, mis kohe-kohe börsilt ära viiakse ja segane on, mis vanadest aktsiatest üldse saab.
  Millised on väärtpaberite vahetamise maha maganud investorite võimalused ja kuidas kommenteerib infosulgu Swedbank, loe tänasest Äripäevast.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Krüptopüramiidi looja pandi USAs 7,5 aastaks vangi
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.