Rainer Saad • 14. november 2012 kell 8:57

Venemaa rahandusministri asetäitja: usaldus Vene turu vastu on väga madal

Venemaa rahandusministri asetäitja tunnistas CNBC-le, et isegi venelaste usaldus riigisüsteemide vastu on väga madal, kuid kinnitas, et reformid on tulekul.

„Probleeme on kodumaiste investoritega ning me peame ehitama infrastruktuuri, mis oleks piisav, et venelased suunaksid oma säästud koduturule. Kuid usaldus süsteemi vastu on väga madal ja deposiitide arv pangas on alates 2005. aastast kasvanud kümme korda peale seda, kui hoiusekindlustuse tagatisskeem välja töötati,” ütles Aleksei Moissejev.

Nelja aastaga on Venemaalt välja voolanud üle 235 miljardi euro ning aktsiaindeks RTS on 2008. aasta tipust langenud 45 protsenti.

Moissejevi sõnul on finantsreform võtmetähtsusega, et piirata viimaste aastate suurt kapitaliväljavoolu.

„On palju asju, mida me peame parandama ning suurim probleem on turu infrastruktuuri kvaliteet. Samuti peame parandama ka varakaitse õigust ning kohtusüsteemi,” ütles ta ning lisas, et valitsus jätkab keskendumist erastamisele ning riigifirmade noteerimist kodumaisel börsil.

Hetkel kuum