Romet Kreek • 6. detsember 2012 kell 9:52

Saksa aktsiad pooleteise aasta tipus

Saksamaa aktsiad tegid täna kõrgeima taseme alates 2011. aasta maist, sest loodetakse, et USA vabariiklased nõustuvad kõrgemate maksumääradega ja vastu võetakse uus USA riigieelarve. Samuti ootavad investorid Euroopa Keskpanga värskeimat majandusprognoosi, vahendab Bloomberg.

Nivea kreemi tootja Beiersdorfi aktsia tõusis 1,2 protsenti, kuna ettevõte tõstis kogu aasta käibeprognoosi juba teist korda vähem kui kuu aja jooksul.

Saksa standardaktsiaindeks DAX tõusis täna ühe protsendi, 7529 punktile. Tänavuse aasta põhjast (5. juunil) on aktsiaindeks tõusnud 26 protsenti.

„Meil on hea võimalus näha tuleval aastal intressikärbet 0,5 protsendile,“ ütles Baader Banki kapitaliturgude analüüsipealik Robert Halver. „Samuti on hea võimalus näha tuleval aastal Euroopa majanduses (Saksamaal) musti numbreid ehk majanduskasvu. Tuleval aastal ei ole enam Euroopa majandus nii hullus seisus, on paranemisvõimalus.“

Hetkel kuum