Raigo Neudorf • 10. detsember 2012 kell 7:43

Kalvi: kange alkoholi tootjad tegutsevad elu ja surma piiril

Liviko juhatuse esimehe Janek Kalvi sõnul teeb talle muret riigipoolne alkoholi aktsiisipoliitika, mis paneb kange alkoholi tootjad raskesse seisu.

"Muret teeb riigi alkoholi aktsiisipoliitika, millega on aastast aastasse suurendatud õlle ja lahja alkoholi konkurentsieelist täiesti ebakohaselt. Samale alkoholimolekulile õlles on seatud 2,6 korda soodsam alkoholiaktsiis kui kanges alkoholis. See on andnud õlletööstustele hiiglasliku, kuigi ebaausa konkurentsieelise. Suure salaalkoholi turuga peavad rinda pistma aga kange alkoholi firmad, sest sellist nähtust nagu salaõlu ei ole kusagil maailmas. Nii tegutsebki enamik Eesti kange alkoholi tootjatest majanduslikus mõttes elu ja surma piiril," tõstis Kalvi esile järgmise aasta murekohti.

Pikemalt saab uudist lugeda tööstusuudiste teemaveebis .

Hetkel kuum