• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tupits läheb EBSist tagasi Euroopa Keskpanka

  EBSi õiguse ja avaliku halduse õppetooli juhataja kohusetäitjana töötav dotsent Andres Tupits suundub 1. jaanuarist tagasi Euroopa Keskpanka (EKP).

  Tema tööülesanneteks on seal keskpanga juhatuse ja nõukogu nõustamine juriidilistes küsimustes.
  Kokkuleppel EKPga jätkab Tupits osalise koormusega EBSi õiguse ja avaliku halduse õppetooli juhatamist ning  piiratud mahus teadusliku ja pedagoogilise tegevust.
  Tänavu veebruaris alustas Tupits tööd EBSi majandusteooria õppetooli dotsendi ja juhataja kohusetäitjana ning septembris asus Tupits EBSi õiguse ja avaliku halduse õppetooli juhataja kohusetäitja ametikohale.
  Tupits oli Riigikohtus üks sõltumatutest õigusekspertidest Euroopa Stabiilsusmehhanismi asutamislepingu põhiseaduslikkuse vaidluse juures ning tema ekspertarvamus leidis kajastamist ka Riigikohtu otsuses.
  Andres Tupits omandas pangandusõiguse doktorikraadi 2011. aastal Queen Mary kolledžis Londoni Ülikoolis. Tal on Euroopa Liidu õiguse magistrikraad Lundi Ülikoolist Rootsis ning õigusteaduste bakalaureusekraad Tartu Ülikoolist.
  Tupits on töötanud õiguse valdkonnas alates 1997. aastast. Tal on kogemused Euroopa Liidu õiguse, finantsõiguse, andmekaitse ning ametisaladuste kaitse valdkonnas. Ta on töötanud enam kui seitse aastat õigusnõunikuna ja vanemõigusnõunikuna Euroopa Keskpangas, millele eelnes rohkem kui neli aastat töötamist juristina Eesti Pangas.
  Tupits on ka eestikeelse pangandusõiguse õpiku koostaja ning avaldanud artikleid ajakirjades.
  Autor: Annika Matson, Indrek Kald
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Elektrienergia hinnatõus paneb aina rohkem kodusele päikeseenergia-jaamale mõtlema
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Eesti Energia viib Enefit Greeni börsile Lisatud intervjuu Aavo Kärmasega!
2016. aastast käima läinud projekt erastada riigile kuuluva Eesti Energia taastuvenergeetika tütarfirmast Enefit Green kuni 49 protsenti Tallinna börsil saab lõpuks teoks.
2016. aastast käima läinud projekt erastada riigile kuuluva Eesti Energia taastuvenergeetika tütarfirmast Enefit Green kuni 49 protsenti Tallinna börsil saab lõpuks teoks.