• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Boeingu Dreamliner süttis põlema

  Japan Airlines’i kasutatav Boeing 787 Dreamliner süttis Bostonis Logani lennuväljal pärast maandumist põlema, aga õnneks alles siis, kui reisijad ja meeskond olid lennukist juba lahkunud.

  Dreamlineri tulekahju avastati vahetult pärast maandumist, kui märgati, et reisijate salongist tuleb suitsu. Tuletõrjemeeskond kustutas kere keskosas olnud tulekahju, mille oli põhjustanud lennuki liitium-ioonaku, kirjutas Reuters.
  Antud juhtumi suhtes on juurdluse algatanud ka USA riiklik transpordiohutuse komitee (NTSB). Pole teada kaua juurdlus kestab, kuid tõenäoliselt uuritakse Dreamlineri liitium-ioonakusid ja keerulist elektrisüsteemi.
  „Mina oleksin mures, kui peaksin selle lennukiga lendama,” ütles TECOP Internationali lennunduskonsultant Hans Weber. „See on pikamaa lennuk, mis on mõeldud lendama üle kogu maailma. Kui tulekahju põhjust ei suudeta välja selgitada, on see tõsine probleem.”
  Dreamlineriga on ka varem esinenud mitmeid elektriprobleeme ning eelmisel aastal pidi lennuk sellepärast isegi hädamaandumise tegema.
  Tulekahju on halvim, mis lennukiga saab juhtuda, kuna lennuk kannab väga palju kütust.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Staažikas ettevõtja: liba-haiguslehed ahistavad tööandjat
Meie heaoluühiskonnas on juurdunud traditsioon, et osa inimesi ainult võtab ühiskonnalt, haiguslehest on kujunenud mugavustsooni minek, kirjutab Otepää Lihatööstus Edgar OÜ asutaja Maie Niit.
Meie heaoluühiskonnas on juurdunud traditsioon, et osa inimesi ainult võtab ühiskonnalt, haiguslehest on kujunenud mugavustsooni minek, kirjutab Otepää Lihatööstus Edgar OÜ asutaja Maie Niit.
Saksamaa valimistulemused ning nafta hinna tõus kergitasid Euroopa aktsiaid
Saksamaa aktsiaturud tõusid pärast parlamendivalimisi kümne päeva tippu, sest vasakpoolse valitsuse moodustamise tõenäosus langes. Üleüldiselt pakkus Euroopa turgudele tuge nafta hinna jätkuv tõus, vahendab Reuters.
Saksamaa aktsiaturud tõusid pärast parlamendivalimisi kümne päeva tippu, sest vasakpoolse valitsuse moodustamise tõenäosus langes. Üleüldiselt pakkus Euroopa turgudele tuge nafta hinna jätkuv tõus, vahendab Reuters.
Rahandusminister: eelarve tulud on 13 ja kulud kuni 13,6 miljardit
Rahandusminister Keit-Pentus Rosimannuse sõnul on tuleva aasta riigieelarve tulude maht pisut üle 13 miljardi euro ning kulude maht jääb vahemikku 13,5–13,6 miljardit.
Rahandusminister Keit-Pentus Rosimannuse sõnul on tuleva aasta riigieelarve tulude maht pisut üle 13 miljardi euro ning kulude maht jääb vahemikku 13,5–13,6 miljardit.
Nädala lood: maailm väriseb Hiina suurfirma pärast, kauaoodatud börsiootus täitub
Finantsturgude sündmused paelusid sel nädalal paljusid, sest ühest küljest tulid head uudised kohalikul tasandil, ent samal ajal tekitas paljudes investorites õudu Hiina kinnisvarahiiu võimalik pankrot.
Finantsturgude sündmused paelusid sel nädalal paljusid, sest ühest küljest tulid head uudised kohalikul tasandil, ent samal ajal tekitas paljudes investorites õudu Hiina kinnisvarahiiu võimalik pankrot.