Alyona Stadnik • 15 jaanuar 2013

Heiki Einpaul: kokku hoidma peab, koonerdada ei tohi

Hekotek AS juhatuse esimehe Heiki Einpauli sõnul on koonerdamine kahjulik, aga kokkuhoid kasulik.

"Talupoja tarkus "võlg on võõra oma" maksab minu arvates teatud mõttes igal pool. Kui võetakse laenu või kulutatakse võõrast raha, peab väga täpselt olema teada, kuidasmoodi raha tagasi makstakse ja sellele peab kogu aeg mõtlema," kommenteeris Einpaul.

Tema hinnangul on sellisel juhul tegevus õigustatud. Kui võõras raha tagasi ei teeni, siis selle kulutamine tema filosoofia hulka ei kuulu.

"Kokkuhoidu on vaja, aga koonerdada ei tohi. Tuleb mõelda, millal on võimalik rohkem teenida ning millisel momendil on vaja keskenduda sellele, kuidas ratsionaalselt tegutseda. Igal juhul on vajalik kuldne kesktee ja seda kõikides asjades, äärmused on kehvad. Kui kokkuhoid läheb üle koonerdamiseks, on see kahjulik nähtus," lausus ta.

Kommunikatsioonibüroo Powerhouse juhataja Janek Mäggi kirjutab tänases Äripäevas, et säästmine sööb majandust nagu vähkkasvaja. Kärpimise tõhususes kahtlemine on õigustatud vaid ühel juhul – kui kestlik kahanemine on välditav. Eestis see lähiaastatel võimalik ei ole, leiab ta. Äripäev küsib, kuidas kärpimisega mitte üle pingutada.

Hetkel kuum