Rivo Sarapik • 21. märts 2013
Jaga lugu:

Eesti Energia liigub Ligi alluvusse

Valitsus kiitis täna heaks riigile kuuluva Eesti Energia aktsiate valitsejaks rahandusministeeriumi nimetamise. Seni allus ettevõte majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile.

„Põhjus lihtne ja loogiline,” kommenteeris majandusminister Juhan Parts Eesti Energia üleminekut täna valitsuse pressikonverentsil. "Euroopa Liidu kolmas energiapakett näeb ette, et juhul, kui riigile kuulub põhivõrk ja samas ka ettevõtjad, tootjad või müüjad, peavad need olema erinevate ministeeriumide alluvuses - see tagab ausad konkurentsireeglid ja aitab vältida eri turuosaliste diskrimineerimist."

Lisaks Eesti Energiale on majandusminister Juhan Parts ja rahandusminister Jürgen Ligi arutanud ka teiste ettevõtete jagamist. Näiteks jaanuaris käis Parts Eesti Päevalehele antud intervjuus välja, et Estonian Air ja EVR Cargo võiksid kuuluda rahandusministeeriumile. 

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum