Rainer Saad • 22. märts 2013
Jaga lugu:

Mehhikos võeti vastu Slimi äritegevust piirav seadus

Mehhiko Kongressi alamkoda võttis eile ülekaalukalt vastu seaduseelnõu, mis piirab Mehhiko ning maailma kõige rikkaima mehe Carlos Slimi telekomiettevõtte praegust domineerimist, kirjutas Financial Times.

Häältega 414 poolt ja 50 vastu, astuti suur samm edasi konkurentsi suurendamise ning monopolide vähendamise suunas. Analüütikute sõnul mõjutab see kõige rohkem Slimile kuuluvat América Movilit ning Mehhiko ringhäälingut Televisa.

Slimi América Movil kontrollib 70 protsenti kogu Mehhiko mobiiltelefoniturust. Televisa, mida juhib miljardär Emilio Azcarraga, kontrollib 60 protsenti Mehhiko abonentmaksuta (Free-to air) televisiooniturust.

Eelmisel nädalal kukkus América Movili aktsia nelja aasta madalaimale tasemele, kuna investorid kartsid, et uus reform toob Mehhiko mobiiliturule suuremat konkurentsi. Mehhiko moodustab 35% América Movili tuludest.

Eile tõusis América Movili aktsia 4 protsenti, kuna investorid loodavad, et uus reform lubab  tal pakkuda televisiooni teenust. Seda pole Mehhiko regulaatorid 73-aastasel Slimil veel keelanud teha.

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum