Rainer Saad • 28. märts 2013
Jaga lugu:

Faber: mulli eest pole pääsu

Maailmas on tekkimas erinevad mullid ning nende eest pole kuskile põgeneda, isegi mitte kulda, ütles uudiskirja „Gloom, Boom and Doom“ autor Marc Faber Bloombergile.

Kõige värskemaks mulliks peab Faber USA aktsiaturge, mis on testinud rekordkõrgeid tasemeid.

„Ma olin võrdlemisi positiivne USA aktsiate suhtes pärast 2009. aasta märtsi. Mul ei ole olnud ühtegi lühikest positsiooni pärast 2009. aastat. Kuid USA aktsiaturud marsivad ülespoole, tarbijakindlus allapoole ning arenevatel turgudel läheb võrreldes USAga viletsalt. Dollari tugevnemine näitab, et likviidsus rahvusvahelistel turgudel on vähenemas. Ma ei usu, et USA turud lähevad praegustelt tasemetelt üles, pigem on märkimisväärne langusrisk,“ ütles Faber.

Investeerimisguru sõnul ei jõua keskpankade poolt trükitud raha majandusse, vaid põhjustab rohkem mulle. Faber võrdleb neid mulle 2000. aasta internetimulli, 2007. aasta kinnisvaramulli, 2008. aasta toorainemulliga.

„Ma muretsen, et meil tekib süsteemne kriis, mille eest on väga keeruline varjuda. Siin ei aita isegi kuld,“ ütles Faber.

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas