17. aprill 2013
Jaga lugu:

Lillepeade naliQ Vara võlausaldajaile

Pankrotis Q Vara võlausaldajad võivad tagasi saada 15 000 eurot, selgus kohtus. Ettevõtte võlad ulatusid 65 miljoni euroni.

Lindma ettepaneku kohaselt maksavad Lillepead kohe 5000 eurot ja 10 000 maksegraafiku alusel. Q Vara teine kunagine omanik Jürgen Järvikuga on vastav kokkulepe sõlmimisel proportsionaalselt samas summas ehk ca 7500 eurot.

Q Vara pankrotistus 2010. aasta 9. juulil, olles üritanud eelnevalt käivitada saneerimist. Kuni 2009. jaanuarini olid Q Vara võlakirjad noteeritud Tallinna börsil.Varasema info põhjal ulatusid Q Vara vastu esitatud nõuded kokku ligi miljardi krooni ehk 65 mln euroni. Q Vara suuremad võlausaldajad olid riskifondi Gild Arbitrage valitseja GA Fund Management 367 miljoni krooniga, Danske Bank 211 miljoni krooniga ja Q Line Invest 136 miljoni kroonise nõudega. Lisaks ettevõtteile jäi firma võlgu ka 1,5 mln euro väärtuses makse riigile.

Uudisele tuleb lisa.

Autor: Laura Mallene, Kristi Malmberg

Jaga lugu:
Seotud lood
Kõik seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas