Indrek Kald • 23 aprill 2013

Pika staažiga G4Si juhatuse liige lahkub

20 aastat G4Sis töötanud turvaettevõtte juhatuse liige Veiko Vaher lahkub ametist.

1. maist annab sularahadivisjoni direktor Vaher töö üle seni rahvusvahelises ettevõttes First Data Balti operatsioone juhtinud Peeter Torimile.

"Veiko Vaher on teinud G4Sis pika karjääri, alustades 20 aastat tagasi turvatöötajana. 2010. aastal sai Veikost G4S Eesti juhatuse liige, kelle juhtida olid sularahaveo- ja käitluse valdkonna kõrval ka mitmed suurprojektid. Nendest tähtsaim ja tunnustatuim oli kahtlemata kahe aasta tagune eurovahetus," ütles G4S Eesti juhatuse esimees Priit Sarapuu.

"Mõistan ja austan Veiko otsust panna end proovile uutes valdkondades ning soovin siiralt edu kõikidele tema ettevõtmistele," lisas ta.

Vaheri sõnul soovib ta pärast pikaajalist töötamist turvavaldkonnas proovida midagi uut. "Esialgu võtan aja maha ning uusi väljakutseid asun kaaluma alles pärast pikemat puhkust. Uuele juhile annan üle hästi toimiva üksuse ja ühtehoidva meeskonna," sõnas ta.

Peeter Torimi sõnul on G4S ettevõttena ja sularahadivisjon meeskonnana huvitav ja motiveeriv väljakutse. "Loodan ühendada oma varasemaid kogemusi ettevõtte, meeskonna ja meie klientide hüvanguks," ütles ta.

Torim omab pikaajalist kogemust panganduse ja maksete käsitlemise valdkonnas, viimased seitse aastat on ta töötanud globaalses ettevõttes First Data, juhtides kontserni Balti operatsioone. Muu seas on First Data aidanud luua ja haldab Nordea ja Danske pankade Balti riikide ühist sularahaautomaatide võrku.

Varasemalt on Torim 14 aastat töötanud erinevatel ametikohtadel Eesti ja Skandinaavia finantsasutustes, olles muu hulgas vastutav välisarvelduste, müügi-, projektijuhtimise ning liisingfinantseerimise eest.

G4Si sularahadivisjonil on Eestis kolm rahatöötluskeskust, mis asuvad Tallinnas, Tartus ja Jõhvis. Divisjon teenindab 754 sularahaautomaati, 101 sularaha sissemakse automaati ning 146 pangakontorit. Sularaha transportimis- ja töötlemisteenust kasutavad ligi 430 G4Si klienti. Sularahadivisjonis töötab 304 inimest.

Hetkel kuum