Jaapanis käib korrektsioon

Kawe Kapitali portfellihaldur kommenteeris tänast Jaapani börsi 7% kukkumist korrektsioonina.

Kawe kapitali portfellis on praegu Jaapani aktsiates 2,5% varadest, milleks on kasutatud Topixi ETFi ehk börsil kaubeldavat indeksiaktsiat.

„Aasta algusest on Topix tõusnud üle 40%, nii et selline 7% korrektsioon tundub igati asjakohane,“ ütles Hänni. „Loomulikult tuleb euro baasil investoril jälgida ka nüüd koos aktsiaturu langusega järsult tugevneva jeeni käekäiku.“

„Mõnegi mõõdiku järgi on aktsiad endiselt odavad (näiteks raamatupidamisliku väärtuse järgi võrreldes teiste arenenud riikide turgudega), kuid loomulikult võib intressikeskkonna muutumine tähendada, et osa sellest on illusoorne,“ jätkas ta. „Samas oleks intresside tõus viide taastuvatest inflatsiooniootustest, mis omakorda aktsiatele varaklassina mõistlikes piirides püsides positiivne. Jaapani aktsiate osas ei ole muidugi välistatud, et volatiilsuse kasvades on mõistlik ka seal lülituda "long, but not greedy" lainele ja olemasolevatele positsioonidele näiteks calle müüa.“

 

Hetkel kuum