Piret Reiljan • 11. juuli 2013
Jaga lugu:

Arvutikeskuse juhid nüüd ise ettevõtjad

 Kolme kesksuvise nädala jooksul justkui haihtunud Arvutikeskuse riismetel on esimesi samme astumas uus, ekstöötajate ja neile appi tulnud Arne Veske poolt ellu kutsutud ettevõte Arvutitark.

„Kui me selle kõik üle elame, siis ei võta meid ussi- ega püssirohi,“ ütleb endine Arvutikeskuse (alates 11.07 nimega Pc Center, artiklis Arvutikeskus – toim) tegevjuht Marika Otsep, kes nüüd istub juba ettevõtja toolil.

On jaanipäeva-nädala esmaspäev, 17. juuni. Aastaid tegutsenud, kasvanud ja ühtse meeskonna saavutanud Arvutikeskuse tegevjuht Otsep ja ostu-müügijuht Aleksandr Priidemann saavad ettevõtte ainuomanikult Kristjan Pihelgaselt suusõnalise teate, et Arvutikeskus senisel kujul suletakse ülejärgmise päeva õhtuks. „Kas see on mingi nali?“ ei suuda nad oma kõrvu uskuda. Veel järgmisel hommikul küsib Priidemann: „Äkki see on siiski uni?“ Otsep ja Priidemann tegelesid viimasel paaril aastal Arvutikeskuse sisulise juhtimisega, Pihelgas tegeles ettevõtte igapäevatööga vähe. Seda raskem on leppida, et halvast unenäost pole võimalik ärgata.

Edasi toimuvad sündmused kiiresti. Teisipäeval saadab Pihelgas kirja töötajatele. Suvepäevade ootuses tegutsevate töötajate e-postkastidesse maandub teade, mis algab sõnadega: „Kallis Arvutikeskuse pere! Iga asi saab ükskord otsa ja otsa saab ka Arvutikeskuse tegevus Eestimaal sellisel kujul, nagu see seni toiminud on“. Pihelgas selgitab, et uus omanik, kes pidavat olema Lätist, on huvitatud ainult e-poest. Päev hiljem, kolmapäeva õhtul esinduspoed suletakse. Neljapäeval sõidavad tundmatud isikud mööda poode ning viivad kogu kauba teadmata suunas. Ettevõtte senine tegevjuht Otsep vaatab seda kõike turvakaamera ekraanilt, nagu polekski ta alles mõni päev tagasi sama ettevõtet juhtinud. Kõik töötajad saavad kiiresti kätte koondamisteated.

OÜ Arvutikeskuse (eilsest nimega Pc Center OÜ) Kristjan Pihelgaselt omandanud isik või isikud peidavad end Legalia büroo advokaadile Henrik Kirsimäele kuuluva ettevõtte COMPU Holding OÜ taha. Pole teada, mis ettevõttest edasi saab. Arvutikeskuse senist tegevust jätkab aga hoopis OÜ Arvutitark, mille omanikud on Veske, Otsep ja Priidemann. 

Arvutikeskuse endised töötajad küsivad igapäevaselt, millal nad saavad uuesti tööle asuda, nüüd juba Arvutitarga ridadesse. Priidemann ütleb, et juba järgmisel nädalal loodavad nad alustada kauba müümisega. Esimeste tarnijatega on kokkulepped olemas, saab hakata poode täitma. Arvutikeskuselt osteti mööbel ja kaubamärk. Muus osas, näiteks läbirääkimisi tarnijate ja kaupluste omanikega, alustati nullist, abiks aastate jooksul tekkinud tutvused.

Loe reedesest Äripäevast, kuidas Arvutikeskuse endised juhid asutasid ettevõtte Arvutitark.

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum