Marta Jaakson • 22. august 2013 kell 9:46

Unibox: meil läheb hästi, otsime töölisi juurde

Puittaara ja puitaluste tootja Unibox OÜ omanik Jüri Rand märkis, et tema kehvade aegade üle ei kurda, vaid tegeleb hoopis tootmise suurendamisega.

Rand kommenteeris, et ettevõte jätkab samasuguse rabamisega nagu on seda ka varem teinud, ning tellimuste vähenemise üle ei kurda. „Natuke on vähenenud, aga mujalt on jälle juurde tulnud,“ märkis ta tellimuste hulka kommenteerides.

Töötajate vähendamist ta samuti ei plaani, hoopis vastupidi. Rand otsib tootmise suurenemise tõttu töölisi juurde. „Mingi kolm-neli tükki ikka võtaks. Saime uue tsehhi valmis ja püüame metalli-poolt ka vaikselt tegema hakata,“ ütles Rand.

2012. aastal moodustas OÜ Unibox käive 3 422 742 eurot, sellest 43,3 % oli müük Eestis, 55,1 % müük Soome ja 1,6% müük teistes riikidesse. Käive suurenes aastaga 107 408 eurot. Ettevõtte puhas kasum oli ligi 750 tuhat eurot.

MKM märkis puidutööstuse sektoriülevaates, et kui 2011. aastal kasvas puidutööstussektor tänu ekspordile, siis mullu oli tugevam koduturg. Kokku kasvas aastaga puidutööstuse müük 2,2 protsenti, sealhulgas müük koduturule 2,6 protsenti. Varasema aastaga võrreldes tootmismahtude kasv aeglustus, kasvades püsivhindades arvestatuna 1,8 protsenti.

Hetkel kuum