Romet Kreek • 31. oktoober 2013 kell 10:05

Kreeka aktsiaturg peaaegu maailma parim

Veel hiljuti maksejõuetuse riski ja võimaliku euroalalt lahkumisega seoses põlu all olnud Kreeka börs lööb tootlusega pea igat maailma aktsiaturgu.

Kreeka kuueaastane majanduslangus annab järele ja investorid kaaluvad ostmist, kirjutab Bloomberg.

Alates mullu 5. juunist ehk kaks nädalat enne seda, kui MSCI andis välja teate, et Kreeka alandatakse arenevaks turuks, on aktsiaindeks tõusnud 146%. Selle tõusuga on 2007. aasta tipust kahanenud aktsiaturu kukkumine vaid 79protsendiseks. Ainult Venezuela aktsiaindeks oli 94 maa indeksite seas Kreeka aktsiatest parem.

Paulson & Co ja JPMorgan Chase on ostnud oma arenevate turgude fondidesse Kreeka aktsiaid ning Renaissance Capital Holdings ja Templeton Emerging Markets Group kaaluvad ostmist.

"Kreeka väljavaade on täielikult muutnud," ütles JPMorgani Euroopa väikese turuväärtusega ettevõtete fondi juht Francesco Conte, kes paiskas Kreeka aktsiad kolm aastat tagasi müüki. "Olen Kreeka aktsiates väga ülekaalus, kuna leian väga häid võimalusi, väga hästi juhitud ettevõtteid ja väga madalalt hinnastatud ettevõtteid. Kreeka on just kriisit välja tulemas. Kuna nad on kärpinud kulud nii madalale, tuleb meeletu kasumikasv, kui nad saavad majanduse kasvama."

Hetkel kuum