• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kas valitsus peaks sekkuma ärivaidlusse?

  Poliitikute sõnul ei peaks riik sekkuma ettevõtete ärivaidlustesse, kirjutab Delovõje Vedomosti.

  Ukrainas kaubanduskinnisvaraäri ajava Eesti ühe rikkama ettevõtja Hillar Tederi konflikt Ukraina äripartneriga on jõudnud riigijuhtide tasandile. Oktoobri lõpus saatsid Tederi Ukraina äripartnerid murekirja Eesti peaministrile Andrus Ansipile ja president Toomas Hendrik Ilvesele. Lühidalt räägib kiri Tederi ebaausast äriajamisest Ukrainas.
  Millal peaks riik sekkuma äri tegemisse?Tõnis Kõiv, reformierakondlaneIgal riigil on majanduslikud huvid, mis sisaldavad ka ettevõtjate huve. Arenenud riikidele ei ole häbi ka seda tunnistada, rääkimata sellest, et kaitsta oma huve. Tähtis on, et see toimuks avalikult ja läbipaistvalt nii nagu on see Eestile kohane.
  Igor Gräzin, reformierakondlaneSee on kahe poole isiklik asi. Valitsus ei tohiks mitte mingil juhul sekkuda sinna. Ilmselt selles asjaajamises oli mingisugune kapitaalne viga, näiteks valed äripartnerid, halb leping jne, mida ei saa väljaspoolt parandada. Halba äri ei peaks tulevikus eksisteerima. Mida varem see lõpeb, seda parem kõikide jaoks.
  Eiki Nestor, sotsiaaldemokraatUkraina ärimehed ilmselt kirja saatmise ajal lähtusid oma kogemusest, mida nad on Ukraina turul saanud. Eestis selline sekkumine ei ole võimalik.
  Jaano Vink, Nordeconi juhtEi saa täielikult nõustuda sellega, et valitsuse tasandil peaks olema otsene sekkumine igasugustesse vaidlustesse äripartnerite vahel. Lõppude lõppuks on igas riigis olemas kohtusüsteem. Ettevõtted ise otsustavad ja hindavad oma riske siis, kui valivad, millisesse turule lähevad.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Urmas Villmann: parim reklaamikanal on Lasnamäe kanal
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
USA aktsia futuurid ennustavad tõusu jätkumist
Tänast päeva on USA suuremad aktsiaindeksite futuurid alustanud tõusuga ning USA suuremate aktsiaindeksite rekordid on kasvule viinud ka Aasia suuremad börsiindeksid
Tänast päeva on USA suuremad aktsiaindeksite futuurid alustanud tõusuga ning USA suuremate aktsiaindeksite rekordid on kasvule viinud ka Aasia suuremad börsiindeksid
Raadiohommikus: aina uusi turge vallutav Eesti pank
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Majutusasutuste kogemused hullude klientidega: poissmehed leiavad alati vahukustuti üles
Mustjõe Kõrtsitalu perenaine Evika Eljas ja Go Hotel Shnelli hotellijuht Alver Pupart meenutasid saates "Turismitund" kogemusi raskete klientidega. "Vahel astub mõni inimene läbi seina ka," muigas Pupart.
Mustjõe Kõrtsitalu perenaine Evika Eljas ja Go Hotel Shnelli hotellijuht Alver Pupart meenutasid saates "Turismitund" kogemusi raskete klientidega. "Vahel astub mõni inimene läbi seina ka," muigas Pupart.