• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Raivo Vare: transiit areneb käsikäes majandusega

  Transiidi areng käib käsikäes majanduse arenguga ning Eesti olulisimaks transiidipartneriks jääb Venemaa, ütles Raivo Vare.

  "Vaatamata poliitilisele retoorikale on Eesti jaoks logistikasektor üks olulisemaid," rõhutas transiidiekspert Vare Delovõje Vedomosti konverentsil Äriplaan 2014.
  Ta lisas, et logistikasektor annab Eesti majanduses kaudselt 16% SKPst. "Kurb on see, et viimase 15 aasta jooksul on see sektor vähenenud kaks korda," tõdes Vare. Transpordi- ja logistikasektor tegutseb Eestis Vare sõnul kolmes valdkonnas: sisetarbimine, eksport-improt ja transiit.
  Eesti jaoks on Vare hinnangul suurim väljakutse see, et logistika muutub aina konkurentsivõimelisemaks ja geograafiliselt kaugeneb meist. "Tuleb otsida alternatiive, oma nišši, uusi koostöövõimalusi ning konsolideeruda," rääkis Vare.
  Üks võimalus on tema sõnul ka turult lahkuda.
  Eesti transiidiäri olulisemate probleemidena loetles Vare piirilepinguid, üldist hoiakut sektorile, merevedude ebastabiilsust ning riigieelarve täitmist läbi maksude, mis tähendab sadamamaksude kasvu klientide jaoks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Lasse Lehis: nikotiinipatjade näide – nutikas aktsiisipoliitika võimaldab üldiste maksude tõstmist vältida
Tootegruppide mõistliku reguleerimise ja õiglase maksustamisega saab kenasti ja üsna kiirelt likvideerida illegaalse turu, samas kasvatades riigi tulusid, kirjutab Eesti Maksumaksjate Liidu juhatuse liige Lasse Lehis.
Tootegruppide mõistliku reguleerimise ja õiglase maksustamisega saab kenasti ja üsna kiirelt likvideerida illegaalse turu, samas kasvatades riigi tulusid, kirjutab Eesti Maksumaksjate Liidu juhatuse liige Lasse Lehis.
Cathie Woods ostis üle miljoni Twitteri aktsia peale selle juhi vahetust
Cathie Woodi ARK Investment Management ostis rohkem kui miljon Twitter aktsiat päev pärast seda, kui Jack Dorsey sotsiaalvõrgustiku tegevjuhi kohalt astus,
Cathie Woodi ARK Investment Management ostis rohkem kui miljon Twitter aktsiat päev pärast seda, kui Jack Dorsey sotsiaalvõrgustiku tegevjuhi kohalt astus,
Energeetika ja puidutööstus vedasid tööstustoodangu kasvu
Statistikaameti andmetel tootsid tööstusettevõtted oktoobris 2,8% rohkem toodangut kui eelmise aasta samas kuus. Toodang suurenes energeetikas 11,8% ja töötlevas tööstuses 3,5%, vähenes aga mäetööstuses 39,7%.
Statistikaameti andmetel tootsid tööstusettevõtted oktoobris 2,8% rohkem toodangut kui eelmise aasta samas kuus. Toodang suurenes energeetikas 11,8% ja töötlevas tööstuses 3,5%, vähenes aga mäetööstuses 39,7%.
Pandeemia pärsib Eesti majanduskasvu üha vähem Oluliselt täiendatud!
Homme saab Eesti majandus uue optimismitõuke, sest sisemajanduse koguprodukti (SKP) kasv jätkab tõenäoliselt kahekohalist kasvutempot. Hoolimata lõpmatuna näivast pandeemiast mõjutab tervisekriis üha vähem ettevõtete tulemusi, leiavad pankade analüütikud.
Homme saab Eesti majandus uue optimismitõuke, sest sisemajanduse koguprodukti (SKP) kasv jätkab tõenäoliselt kahekohalist kasvutempot. Hoolimata lõpmatuna näivast pandeemiast mõjutab tervisekriis üha vähem ettevõtete tulemusi, leiavad pankade analüütikud.