• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Nortal: IT-sektor on kasvanud kahe aastaga kolm korda

  Nortal AS juhatuse liige ja äriarendusdirektor Oleg Švaikovski sõnul nii kaua, kui Eestisse ei tule IT-spetsiliste juurde, see turg ei kasva.

  "IT-sektoriga seotud teemad on olulised, sest see sektor on oluline Eesti majanduse jaoks," märkis ta Delovõje Vedomosti konverentsil Äriplaan 2014.
  2012. aastal oli 12,5% Eesti ekspordist IT-sektoris, kus töötab 4% tööjõust. Aastatel 2010-2012 kasvas sektori eksport 3 korda.
  Järgmisel aastal mõjutavad IT-sektorit Skandinaavia turud ja globaalsed keskused mõjutavad ka meie IT-sektori arengut. Švaikovski sõnul on samuti küsimus selles, kas valitsus otsib võimalusi kuidas muuta IT-sektorit efektiivsemaks ja seda arendada.
  "Arusaamatu, mis toimub IT-sektori palkadega. Selge on see, et IT-sektoris on tööjõupuudus," märkis ta. "Umbes 1000 spetsialisti on puudu. 2015. aastaks kogu Euroopas jääb puudu umbes 900 000 IT-spetsialisti."
  Töötasud selles sektoris jätkavad tema sõnul kasvamist."Seda kasvu toetavad täna rahvusvahelised arengukeskused. Samas nii kaua, kui Eestisse ei tule IT-spetsialiste juurde, see turg ei kasva," märkis Švaikovski.
  Eesti on IT-valdkonnaga ka maailmas silma paistnud. Švaikovski nimetas, mille poolest on Eesti number 1 maailmas: Ettevõtte registreerimine, mida tõesti on võimalik teha 18 minuti jooksul.  ID-kaart ja mobiili-ID – kuskil maailmas ei ole sellist näitajat, et suurel osal inimestel on ID-kaart olemas. E-valimised ja m-valimised, e-maksud, e-retseptid – kuskil ei ole sellist asja, et 80% aasta retseptidest kirjutatakse välja e-retseptina, pangainternet, x-Road, m-parkimine, e-kool.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Erootikapood loobus börsiplaanidest Omanik: me ei sobitu oma harimata juhatusega börsile
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Leedu keelas Linnamäel sealse Forum Cinemase ostu
Apollo kinokontserni omanikul Margus Linnamäel ei lähe suurkonkurendi Forum Cinemase ostuga just kuigi hästi: Eestis tekkinud probleemide järel teatas ka Leedu, et selline koondumine ei lähe läbi.
Apollo kinokontserni omanikul Margus Linnamäel ei lähe suurkonkurendi Forum Cinemase ostuga just kuigi hästi: Eestis tekkinud probleemide järel teatas ka Leedu, et selline koondumine ei lähe läbi.
Raadiohommikus: olümpiavõitja, muusik, valimised ja linnaruum
Reedeses hommikuprogrammis vestleme Setomaa aasta ettevõtjaks pärjatud Jalmar Vabarnaga. Saame teada, mille eest ta sellise tiitli pälvis ning kuhu Vabarna investeerib.
Reedeses hommikuprogrammis vestleme Setomaa aasta ettevõtjaks pärjatud Jalmar Vabarnaga. Saame teada, mille eest ta sellise tiitli pälvis ning kuhu Vabarna investeerib.