• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Jaapani fondid on riskifondide maailma priimuste seas

  Jaapani riskifondid teevad rekordtootlusi ning on maailma paremiku seas, panustades, et Jaapani peaministri Shinzo Abe poliitika elavdab riigi majandust.

  Stratton Street Capitali õiguste (warrant) fond on tootnud enam kui 300% ja Hayate Japan Equity Long-Short fond (mis omab nii pikki kui lühikesi Jaapani aktsiapositsioone) on raha  duubeldanud, vahendab Bloomberg.
  Eurekahedge Jaapani riskifondide indeks, kuhu kuuluvad 80 fondi, on tootnud 11 kuuga 24%. See on parim aasta alates aastast 2000, kui Singapuri analüüsifirma hakkas andmeid koguma.
  "Jaapan on tulnud paljude investorite tegevuspaigaks," ütles Symhony Financial Partnersi juhatuse kaasesimees David Baran. "Paljud investorid arvasid, et Jaapani ettevõtted on halvad investeeringud. See on osutunud valeks. Need investorid, kes magasid Jaapani maha, on motiveeritud tulema tagasi Abenomicsi tõttu."
  Barani 200 mln dollariline SPF Value Realization fond on tänavu kuni novembrini tootnud 73%.
  Maailma suuruselt kolmanda majanduse Jaapani aktsiaturg on Topix indeksi näol tõusnud 50% (jeenides). See on parim aasta alates 1999. aastast, kui indeks tõusis 58%.
  Stratton Street Capitali õiguste (warrant) fond on tootnud novembirini 359%.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Andi Pleskovski: laopindade turul valitsevad uued trendid
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Evergrande jättis ka armuajal võlamaksed tegemata Ettevõte liigub pankroti poole
Hiina kinnisvaraarendaja Evergrande ei maksnud 30päevase armuaja jooksul osasid võlgasid tagasi, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed Reutersile. See võib tähendada, et massiivset ettevõtet ootab peagi pankrot.
Hiina kinnisvaraarendaja Evergrande ei maksnud 30päevase armuaja jooksul osasid võlgasid tagasi, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed Reutersile. See võib tähendada, et massiivset ettevõtet ootab peagi pankrot.
Ehitusettevõtete TOP: hinnatõusud pole enam järsud, vaid igapäevased
Seekordses Äripäeva TOPi saates räägime ehitusettevõtete TOPist. Suuremad ehitusprojektid on üsna pikaajalised ja praeguse hinnatõusulainetuse ajal on väga keeruline tööde maksumust prognoosida. Nii on ehitusturul tekkimas lepingud, kus peatöövõtja marginaal on fikseeritud, kuid ehitusega seotud kulud tasutakse avatud arvete alusel.
Seekordses Äripäeva TOPi saates räägime ehitusettevõtete TOPist. Suuremad ehitusprojektid on üsna pikaajalised ja praeguse hinnatõusulainetuse ajal on väga keeruline tööde maksumust prognoosida. Nii on ehitusturul tekkimas lepingud, kus peatöövõtja marginaal on fikseeritud, kuid ehitusega seotud kulud tasutakse avatud arvete alusel.
Eestis kaks elektritootjat rivist väljas, hind kasvab päeval üle 500 euro Elektri import Venemaalt on tugevalt pärsitud
Elektri hinna rekorditest saab viimasel ajal teatada igal esmaspäeval, kuid veelgi kurvem pilt vaatab vastu homme, kui keskmine elektri hind kasvab pea 470 eurole, mis on kümme korda kõrgem kui Eesti pikaajaline keskmine. Oma mõju on kindlasti ka Vene elektriimpordi piiratud mahul.
Elektri hinna rekorditest saab viimasel ajal teatada igal esmaspäeval, kuid veelgi kurvem pilt vaatab vastu homme, kui keskmine elektri hind kasvab pea 470 eurole, mis on kümme korda kõrgem kui Eesti pikaajaline keskmine. Oma mõju on kindlasti ka Vene elektriimpordi piiratud mahul.