Ken Rohelaan • 23. jaanuar 2014 kell 13:33

Hendrik I. Pass: ametiühing võib pärssida konkurentsieelist

Ettevõte võib kaotada ühe konkurentsieelise, kui töötajad peaksid hakkama koonduma ametiühingusse, ütles LPP Retail OÜ juhatuse esimees Hendrik I. Pass.

Passi sõnul pole tema teada keegi töötajatest ametiühingu liige või ühinguga liitumise ettepanekut teinud. "Oma töötajaid ei ole me alahinnanud või kuidagi vääriti kohelnud. Oleme järginud kõiki kaubandusettevõtete häid tavasid ja konkurentsivõimeliste tuludega kaasas käinud. Mõnes mõttes võib see olla probleem, aga mõnes mõttes... kes teab. Vaatame," ütles Pass.

Passi kui ettevõtja jaoks on ametiühingute jõuline laienemine iganenud märk, sest ettevõtte jaoks tekitavad ametiühingud vaid lisakulusid. "Siin ei ole mingit pistmist majanduskeskkonna, äriloogika või muude ülesehitustega. See on lihtsalt üks sisend, mis on fikseeritud ja segab normaalset majanduslikku tegevust," selgitas firmajuht.

Pass lausus, et ei toeta kõikvõimalikke institutsioone, mis varakult kirjutavad sisse nõudeid, analüüsimata, kas ettevõttel on ka tegelikult rahalisi katteid seda täita või mitte.

LPP Retail Estonia OÜ on rõivaste jaekaubanduse ettevõte, mis toob maale kaubamärke Reserved, Mohito, House ja Cropp.

Eesti Ametiühingute Keskliidu esimehe

Hetkel kuum