Ohustatud tõugude rentija saab toetust

26. jaanuar 2014, 09:47

Inimene, kes võtab rendile ohustatud tõugu looma, saab selleks küsida riigilt toetust. Ohustatud tõugu loomadeks loetakse eesti ja tori tõugu hobust, eesti raskeveohobust ning eesti maatõugu veist.

Eelmisel aastal sõlmiti Eestis 33 uut ohustatud tõugu looma rendilepingut, ütles rendilepingute üle arvet pidava veterinaar- ja toiduameti põllumajandusloomade aretuse büroo juhataja Maie Help. Kokku taotles mullu ohustatud tõugu looma pidamise toetust Eestis 820 loomapidajat 3100 loomale.

Ohustatud tõugu looma pidamise toetust maksab PRIA. Toetuse määr eesti hobuse ja tori hobuse pidamise eest on 186,62 eurot aastas, eesti raskeveohobuse pidamise eest 199,08 eurot aastas ja eesti maatõugu veise pidamise eest 196,21 eurot aastas. Viie aasta jooksul, mil toetust on makstud, on ohustatud tõugu loomade pidajate arv ja loomade arvukus kasvanud ligikaudu 10%.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    26. January 2014, 09:48
    Otsi:

    Ava täpsem otsing