Morgan Stanley maksab skandaali eest 1,25 miljardit dollarit

Alyona Stadnik 05. veebruar 2014, 11:13

USA panganduse hiiglane Morgan Stanley maksab kohtukulusid 1,25 miljardit dollarit, et lahendada hüpoteekvõlakirjadega seotud kohtuasja, vahendab BBC.

USA regulaatorid uurisid, kas mitmed suured pangad esitasid pärast finantskriisi meelega ebaõiget infot hüpoteekvõlakirjade hindade kohta. Uurimine puudutas Morgan Stanley, Barclays, Citigroup, Deutsche Bank, Goldman Sachs, JPMorgan Chase,  Royal Bank of Scotland ja UBS. Lisaks Morgan Stanley`le  on valmis maksma kohtukulusid JPMorgan Chase, kes maksis 13 miljardit dollarit ja Deutsche Bank maksis 1,9 miljardit dollarit.

Raha makstakse USA regulaatorile, mida juhib Fannie Mae ja Freddie Mac. Lisaks sellele Morgan Stanley lisab oma reservi 150 miljonit dollarit föderaalsele elamufinantseeringute agentuurile ( FHFA ).

Kriisi ajal esitasid pangad valet infot hüpoteekvõlakirjade kohta, et neist lahti saada. Tegemist oli suure riskiga hüpoteekvõlakirjadega. Investorid süüdistavad suurpankasid selles, et nad rikkusid emisiooni korraldamise standardeid.  

Morgan Stanley eelmise aasta käive oli 2,75 miljardit dollarit ja kahjum 30 miljonit dollarit.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. February 2014, 11:13
Otsi:

Ava täpsem otsing