Baltika pääses kohtus FI süüdistusest

Mari Mets 03. märts 2014, 18:28

Finantsinspektsioon karistas Baltikat ebaõige ning eksitava börsiinfo avaldamise eest 11 000eurose trahviga, mispeale kaebas ettevõte inspektsiooni kohtusse ning väljus sealt juhtumi aegumise tõttu võitjana.

Kohus märkis, et Baltika esimesest rikkumisest sai kaks aastat täis mullu 16. detsembril ja teisest rikkumisest tänavu 1. märtsil, seega on väärteomenetlus aegumise tõttu lõppenud.

„Finantsinspektsioon on jätkuvalt ja kindlalt seisukohal, et käsitletud rikkumise faktid olid tõendatud ja määratud karistused olid asjakohased ning õiglased, kuigi juriidiliselt Baltika poolt väärteo sooritamisest aegumise tõttu kõneleda ei saa,“ edastas finantsinspektsiooni turujärelvalve divisjoni juht Kristjan-Erik Suurväli.

Baltika võitjana on otsusega rahul. "Kohus ei jõudnud järeldusele, et Baltika pani rikkumise toime, küll aga mõistis kohus riigieelarvest välja Baltika kasuks menetluskulud," edastas Baltika juhatuse esimees Meelis Milder.

Suurväli lisas, et aegumine tähendab, et aegumistähtaja möödumisel säilib küll süüteo karistamisväärusus, kuid kaob selle toime pannud isiku karistamise vajadus. "Seadusandja on praegu ette näinud, et väärtpaberituru rikkumiste puhul on vaja karistada kuni kahe aasta taguste väärtegude eest,“ selgitas ta.

„Finantsinspektsioon on korduvalt rõhutanud vajadust pikendada seaduses finantssektori väärtegude puhul nende aegumistähtaega. Selle tõttu on varem jäänud sisuliselt käsitlemata näiteks üks turumanipulatsiooni juhtum,” lisas Suurväli.

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. March 2014, 15:09
Otsi:

Ava täpsem otsing