Kukemelk: saadikute tagasikutsumine Pärsia regiooni majandust ei mõjuta

Rainer Saad 05. märts 2014, 14:38

Täna teatasid Saudi Araabia, Bahrein ja Araabia Ühendemiraadid, et kutsuvad Katarist tagasi oma saadiku, kuna süüdistavad Katari nende siseasjadesse sekkumises.

LHV Pärsia Lahe Fondi fondijuhi Joel Kukemelki sõnul ei mõjuta see regiooni kiiret majandusarengut.

„Katar on Moslemi Vennaskonna toetaja, teised GCC riigid on sellele vastu. Pärast Moslemi Vennaskonna kukutamist Egiptuses loobus Katar Egiptuse rahalisest toetamisest ning riigi rahaline abistamine jäi teiste riikide kanda. GCC riigid on proovinud Katari panna loobuma Moslemi Vennaskonna toetamisest välisriikides, nähes selles ohtu regiooni turvalisusele ja stabiilsusele. Saudi Araabia, AÜE ja Bahreini poolt täna tehtud liigutus ehk suursaadikute Katarist tagasikutsumine on järgmine samm selles veenmisprotsessis,” ütles Kukemelk.

Majandusarengu vaibumist Kukemelk ei oota.

„Kuigi sündmuste selline areng on regiooni jaoks lühiajaliselt negatiivne, on raske uskuda, et see vähendaks GCC riikide omavahelisi integreerumisprotsesse või mõjuks negatiivselt regiooni kiirele majandusarengule, mida viimastel aastatel oleme näinud,” sõnas Kukemelk.

GCC on Pärsia lahe koostöönõukogu, kuhu kuuluvad Bahrein, Kuveit, Omaan, Katar, Saudi Araabia ja Araabia Ühendemiraadid.

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. March 2014, 14:38
Otsi:

Ava täpsem otsing