Indrek Kald • 27. märts 2014 kell 5:23

Vaata, kes läksid Paetiga Usbekistani

Täna ja homme viibib välisminister Urmas Paet koos Eesti firmajuhtide ja ettevõtjatega Usbekistanis.

Välisministriga on Usbekistanis järgmiste Eesti ettevõtete esindajad:Allan Kiil ASist Tallinna Sadam;Ahto Altjõe EVR Cargo ASist, mis on Eesti suurim ning vanim raudtee kaubaveo ettevõte;Kalev Truusalu Andmevara ASist, mis tegeleb registrite, andmebaaside ja infosüsteemide arenduse ning infotehnoloogiliste terviklahenduste väljatöötamisega;Neeme Naaris ja Jevgeni Linko alkoholitootjast Liviko AS;Tiit Kolk Repo Vabrikud ASist, mis tegeleb mööblitööstusele komponentide tootmisega;Karl Kivi FEMW OÜst, mis valmistab  masinaehituslikke ja ehituslikke metallkonstruktsioone;Raul Voit Morbela OÜst, mis pakub sõidukitele Mobili määrdeaineid;Viljo Vetik kinnisvaraga tegelevast Port Artur Grupp OÜst;Pavel Kosmatsov mööbli müügiga tegelevast Neiser Grupp ASist.

Samuti on delegatsioonis kaubandus-tööstuskoja ja Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse esindajad.

Urmas Paet avab ettevõtlusseminari ning kohtub Usbekistani välisministri Abdulaziz Kamilovi ning välismajandus-, investeeringute ja kaubandusministri Elyor Ganijeviga.

Paeti sõnul on Eesti-Usbekistani ärifoorumi eesmärk aidata kaasa Eesti ettevõtjate ekspordivõimaluste laiendamisele Usbekistanis ning luua otsekontakte majandussuhete arenguks.

Hetkel kuum