Spekulandid on Hiina valuutaga kaotanud 5,5 mld dollarit

Rainer Saad 02. aprill 2014, 13:10

Hiina on suurendanud enda valuuta päevast kõikumisulatust ja see on muutnud jüaani kursi prognoosimise üha keerulisemaks. Spekulandid on seetõttu saanud 5,5 miljardit dollarit kahju.

Juba peaaegu kümme aastat on jüaani kurss tugevnenud ning spekulantidele näis see olevat kindel viis raha teenida. Sel aastal on jüaani kurss hakanud kukkuma ning see on endaga kaasa toonud suured kahjumid, kirjutas Bloomberg.

USA kommertspankade kliendid on käesoleval aastal kaotanud finantstuletistega kaks miljardit dollarit, Hiina investorid 3,5 miljardit. Investorid on läbi tuletiste panustanud jüaani tugevnemisele. Jüaan on selle aasta algusest langenud dollari vastu aga 2,7% ning euro vastu 2,8%.

"Odavnemine oli üles ehitatud nii, et see põletaks spekulantide näppe," ütles endine USA rahandusministeeriumi Hiina suhete juht David Loevinger.

Morgan Stanley Aasia valuutade strateegi Geoffrey Kendricki sõnul on investorid jüaani kahjumite tõttu liiga rahuolevad olnud. "Inimesed on võtnud seda siiamaani liiga lihtsalt," ütles ta. "Praegu on selge, et vähemalt järgmise 3-6 kuu jooksul hakkab see valuuta nõrgenema," lisas Kendrick.

Ta prognoosib, et dollar tugevneb 6,38 jüaanini. Täna kaupleb dollar 6,09 jüaanil.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. April 2014, 12:02

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing