Kadri Põlendik • 30. aprill 2014 kell 15:55

Harju Elekter tahab Soomes laieneda

Harju Elektri Soome tütarettevõte alustas koostööläbirääkimisi sealse komplektalajaama valmistajaga ja loodab edu korral Soomes turuosa suurendada. 

Harju Elekter teatas täna börsile, et edukad läbirääkimised Soome suurima komplektalajaama valmistajaga Finnkumu Oy suurendavad turuosa Soomes ja võivad viia ka firma aktsiate omandamiseni.

Finnkumu Oy on Soome juhtiv ettevõte, mis projekteerib, toodab ja müüb seadmeid elektrienergia jaotuseks, peamiselt komplektalajaamasid ja kaablijaotuskappe. Firma 2013. aasta müügitulu oli 10,4 miljonit eurot.

Harju Elektri tütar Satmatic Oy on juhtiv tööstusautomaatika seadmete tootja ning kontserni toodete maaletooja ja edasimüüja Soomes. Firma peakontor ja tehas paiknevad Ulvilas. Ettevõtte 2013. a müügitulu oli 19,7 miljonit eurot.

Harju Elekter Gruppi kuuluvad elektriseadmete valmistajatehased Eestis, Soomes ja Leedus: AS Harju Elekter Elektrotehnika (100%), Satmatic Oy (100%) ja Rifas UAB (63%) ning telekommunikatsioonitoodete valmistaja AS Harju Elekter Teletehnika (100%). Lisaks on ASil Harju Elekter osalus sidusettevõttes AS Draka Keila Cables (34%) ning finantsinvesteeringud Läti elektriseadmete müügifirmas SIA Energokomplekss (14%) ja Soome börsiettevõttes PKC Group Oyj (5%).

Hetkel kuum