Rainer Saad • 10. juuni 2014 kell 10:08

Harju Elekter ostab Soome konkurendi

AS Harju Elekter ostab Soome suurima komplektalajaamade valmistaja, kasvatades nii oma turuosa.

Harju Elektri nõukogu kiitis täna heaks Soome suurima komplektalajaamade valmistaja Finnkumu Oy 100% aktsiate ostmise kontserni Soome tütarettevõtte Satmatic Oy poolt.

Lepingu sõlmimine toimub 17. juunil, pärast mida saab Finnkumust Satmaticu tütarettevõte. Finnkumu ostuga suurendab Harju Elekter oma turuosa Soomes ja ka mujal Skandinaavias ning laiendab oluliselt tootesortimenti.

Tehingut finantseerib Harju Elekter ning tehingu hinda vastavalt lepingule ei avalikustata.

Finnkumu projekteerib, toodab ja müüb seadmeid elektrienergia jaotuseks, peamiselt komplektalajaamasid ja kaablijaotuskappe. Firma mullune müügitulu oli 10,4 miljonit eurot ja puhaskasum 1,25 miljonit. Aasta varem oli müügitulu 6,6 miljonit eurot ja puhaskasum 0,66 miljonit.

Satmatic on tööstusautomaatika seadmete tootja ning Harju Elektri toodete maaletooja ja edasimüüja Soomes. Firma peakontor ja tehased paiknevad Ulvilas ja Keraval. Ettevõtte eelmise aasta müügitulu oli 19,7 miljonit eurot ning firmas töötab 76 inimest. 2012. aastal oli käive 21,3 miljonit.

Hetkel kuum