Atrial probleeme Soome ja Vene turul

Birjo Must 07. mai 2014, 14:17

Soome toiduainekontserni Atria Grupi I kvartali kahjum ulatus 5,7 miljoni euroni, mis on ettevõtte teatel tingitud liha üleküllusest Soome turul  ja Venemaa impordikeeldudest. 

Atria Grupi I kvartali käive oli 327 miljonit eurot, võrreldes 328,4 miljoni eurose käibega mullu samal ajavahemikul. Maksueelne kahjum ulatus 5,7 miljoni euroni, võrreldes 0,7 miljoni eurose kasumiga 2013. aastal.

Ettevõte teatas, et tulemused viis alla keeruline olukord lihatoodete turul nii Soomes kui ka Venemaal. Soomes viib hinnad alla sealiha üleküllus, samal ajal kui Venemaal tõstab hinda impordikeeld, teatati börsile.

Atria Balticu käive, mille alla kuulub ka Atria Eesti, oli esimeses kvartalis 7,4 miljonit eurot, mis on 0,2 miljonit eurot rohkem kui mullu samal ajavahemikul. Jaanuari-märtsi EBIT-kahjum oli 0,2 miljonit eurot. Seegi vähenes 0,2 miljoni võrra, võrreldes möödunud aastaga.

Grupi esimese kvartali majandusnäitajate tulemusena vähendas ettevõte oma tänavust EBIT-kasumi prognoosi, mis peaks tulema väiksem kui mullune 37 miljonit eurot.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. May 2014, 13:37
Otsi:

Ava täpsem otsing