Riigikogu võtab luubi alla kanalisatsiooni seaduse

1321-aripaev 20. mai 2014, 09:42

Riigikogu keskkonnakomisjon arutab täna monopolide hinnapiirangute kehtestamise seadusest tulenevat AS Tallinna Vesi ja konkurentsiameti vahelise kohtuvaidluse käekäiku ning Tallinna Vee ettepanekut muuta seoses sellega ühisveevärgi- ja kanalisatsiooni seadust.

„Kuna vaidlus ei ole jõudnud kohtuotsuseni, peab kõigepealt kohtusüsteem kindlaks tegema, kas varasem seadusemuudatus põhjustas ASile Tallinna Vesi õigusvastast kahju ja kui põhjustas, siis kuidas see ettevõttele hüvitada. Aga selge on see, et kahjuks pole monopolide hinnapiirangute kehtestamise seadus vaatamata lubadustele aidanud kaasa kodukulude vähenemisele,“ selgitas keskkonnakomisjoni esimees Rainer Vakra.

AS Tallinna Vesi soovis oma veebruaris keskkonnakomisjonile saadetud kirjas ühisveevärgi- ja kanalisatsiooni seaduse muutmist, et leida lahendus AS Tallinna Vesi ja konkurentsiameti kohtuvaidlusele.

Komisjoni istungil osalevad AS Tallinna Vesi juhatuse esimees Ian John Alexander Plenderleith, konkurentsiameti peadirektor Märt Ots, Tallinna Vee-ettevõtjate Järelevalve SA juhatuse esimees Peeter Lepp ning majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi ning keskkonnaministeeriumi esindaja.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    20. May 2014, 09:42
    Otsi:

    Ava täpsem otsing