Indrek Kald • 12. juuni 2014 kell 8:42

Majanduskomisjoni hakkab juhtima Arto Aas

Reformierakonna fraktsioon otsustas täna, et europarlamenti valitud Kaja Kallase asemele esitab saadikurühm majanduskomisjoni juhiks seni Euroopa Liidu asjade komisjoni juhtinud Arto Aasa.

"Arto Aas juhtis majanduskomisjoni ajal, mil Kaja oli emapuhkusel. Muude oluliste otsuste hulgas tehti Arto eestvedamisel otsus gaasivõrkude eraldamiseks, mis toetab Eesti julgeolekut, tagab varustuskindluse ja aitab tarbijatel säästa," ütles fraktsiooni esimees Kristen Michal pressiteates.

Aasa asemel liigub ELi asjade komisjoni juhtima Kalle Palling. Ta on olnud riigikogu liige seitse aastat, sellest kolm ja pool aastat Euroopa Liidu asjade komisjonis. "Tean teda kui asjatundlikku ja töökat noort meest, kes sobib hästi juhtima parlamendikomisjoni, mis kujundab Eesti seisukohti Euroopa Liidus," ütles Aas.

Pallingu sõnul koguneb ELi asjade komisjon ka suvel igal nädalal ja täpsustab ning kooskõlastab, milliste seisukohtadega Eesti Euroopa Liidus otsustajate laua taga esineb.

Riigikogu valib uued komisjonijuhid järgmisel nädalal. Koalitsiooni kokkuleppe kohaselt kannab mõlemas komisjonis juhtimisvastutust Reformierakond.

Hetkel kuum