USA lubab taas naftat eksportida

Fredy-Edwin Esse, California 25. juuni 2014, 11:34

Ühendriikide ettevõtted saavad hakata taas kasu lõikama toornafta müümisest välisturgudele, sest Obama administratsioon on vaikselt tegutsedes võimaldanud ettevõtetel hiilida mööda neli aastakümmet kestnud toornafta ekspordikeelust.

Föderaalametnikud on öelnud kahele energiaettevõttele, et nad võivad legaalselt eksportida teatud tüüpi naftat, mida kildarevolutsiooni tulemusel on lademetes üle.

Minimaalse töötlemisega nafta tarned võivad alata juba alates augustist, kirjutab ühele energiasektori tegevjuhile toetuv Wall Street Journal.

Ühendriikide kaubandusministeerium on andnud loa Pioneer Natural Resources ja Enterprise Products Partnersile eksportida ülikerget naftat nimega kondensaat välismaistele ostjatele, kes saavad sellest toota bensiini, lennukikütust ja diislit.

Ühendriikide praegu kehtiva seaduse kohaselt võivad ettevõtted eksportida rafineeritud kütust nagu bensiin ja diisel, kuid mitte naftat ennast. Presidendi administratsiooni uus hoiak redefineerib osa minimaalselt töödeldud ülikergest naftast kütusena, mis muudab selle eksportimise seaduslikuks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. June 2014, 11:34
Otsi:

Ava täpsem otsing