• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Liive: põlevkivitööstus investeerib kuni 4 miljardit eurot

  Põlevkivitööstus investeerib kümne aasta jooksul Ida-Virumaale 3-4 miljardit eurot põlevkivitööstusesse, ütles Eesti Energia juhatuse esimees Sandor Liive.

  Liive sõnul uuendatakse kümne aasta jooksul 75% põlevkivi töötlemise seadmetest, edastas ettevõte pressiteates. Vananenud tootmisvõimsused asendatakse tänapäevaste keskkonnasäästlike ja tõhusate tehnoloogiatega ning vedelkütuste tootmine laiendatakse.
  Liive teatel jõuab Eesti kümne aasta pärast põlevkivitööstuse investeerimiskavade teostumisel vedelkütuste tootmismahu kasvu tõttu energiapuudujäägiga riikide hulgast Taani kõrvale energia ülejäägiga riikide sekka.
  Liive kinnitas, et Eesti Energia strateegia on võimalik ellu viia tänaste kaevemahtude juures ning ilma toetusteta. Tema sõnul toodab ettevõte põlevkivist esmalt õli, tootmisprotsessis tekkivast põlevkivigaasist ja poolkoksist saab aga elektrit. Ettevõte läheb üle uuele tehnoloogiale, mis on kaks korda efektiivsem. "Põlevkivist otse elektrit tootes saime kätte 30% selles peituvast energiast, uue tehnoloogiaga jõuame aga 70%ni. See tähendab ka kaks korda väiksemaid CO2 heitmeid,“ ütles Liive.
  Eesti Energia juhi kinnitusel suureneb strateegia elluviimisel ka taastuvenergia tootmismaht. Liive sõnul võetakse suurem osa põlevkivis peituvast energiast välja vedelkütuste kujul. Kuna toodetava elektri kogus väheneb, tuleb see osaliselt asendada taastuvenergiaga.
  Autor: 1321-aripaev
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Hästi sihitud piirangud, aga viirus lendas juba radarist välja
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: tugevad tulemused aitasid Dow päevasisese rekordini
S&P 500 ja Dow Jonesi indeksid lõpetasid kolmapäeva tõusuga, Dow jõudis ka uue päevasisese rekordini, sest börsifirmade tulemused on olnud oodatust paremad, vahendab Reuters.
S&P 500 ja Dow Jonesi indeksid lõpetasid kolmapäeva tõusuga, Dow jõudis ka uue päevasisese rekordini, sest börsifirmade tulemused on olnud oodatust paremad, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kuidas täpselt Enefit Greeni aktsiaga rikastuda?
Raadiohommik keskendub neljapäeval Tallinna börsil kauplemist alustavale Enefit Greenile ja eile IPOst teatanud Hepsorile ning avalikustab Eesti aasta auto finalistid.
Raadiohommik keskendub neljapäeval Tallinna börsil kauplemist alustavale Enefit Greenile ja eile IPOst teatanud Hepsorile ning avalikustab Eesti aasta auto finalistid.
Iirimaale pagemine Oliver Kruudat Eestis pankrotist ei päästnud
Tartu maakohus kuulutas täna välja Eesti Olümpiakomitee täitevkomitee liikme, kunagise suurärimehe Oliver Kruuda pankroti, kuigi Iirimaa kõrgem kohus oli juba suvel Kruuda püsivalt maksejõuetuks kuulutanud.
Tartu maakohus kuulutas täna välja Eesti Olümpiakomitee täitevkomitee liikme, kunagise suurärimehe Oliver Kruuda pankroti, kuigi Iirimaa kõrgem kohus oli juba suvel Kruuda püsivalt maksejõuetuks kuulutanud.