Harry Tuul • 1. september 2014 kell 14:31

Eesti Energia nõukogul uus juht

Eesti Energia nõukogu valis esimeheks Erkki Raasukese. Eelmine nõukogu esimees Jüri Käo kutsuti ametist tagasi augustis.

Raasukesel on varasem riigifirmas töötamise kogemus. Majandusministeeriumi nõunikuna oli ta ühtlasi ka Estonian Airi nõukogu esimees. Kolm aastat tagasi Swedbanki grupis finantsjuhi kohalt lahkunud Raasuke on LHV Groupi juhatuse liige.

Ühtlasi kinnitas nõukogu Eesti Energia auditikomitee uuenenud koosseisu. Komiteesse kuuluvad Kaie Karniol, Kalle Palling, Meelis Virkebau ja Märt Vooglaid. Auditikomitee on neljaliikmeline ning selle peamine ülesanne on nõukogu toetamine järelvalveküsimustes.

„Nõukogu uue esimehena soovin kõigepealt avaldada tänu Eesti Energia nõukogust lahkunud liikmetele,” sõnas Raasuke. „Nõukogu pikaaegne juht Jüri Käo on olnud väga abivalmis ja toetav. Tänan ka Meelis Atoneni, Andres Saamet ja Olari Taali tehtud töö eest. Esimene koosolek on just lõppenud ja kinnitan, et nõukogu on täis töötahet,” lisas ta.

Erkki Raasuke nimetati Eesti Energia nõukogusse 1. augustil.

Lisaks Käole lahkus nõukogust Meelis Atonen. Nende asemel määraski rahandusminister Jürgen Ligi nõukokku Meelis Vikerbau ja Erkki Raasukese. Lahkumisavalduse on esitanud ka Olari Taal, kuid tema täidab nõukogu liikme kohuseid seni, kuni määratakse uus liige.

Lisaks nimetatule kuuluvad Eesti Energia juhatusse ka Toomas Luman, Kalle Palling, Märt Vooglaid, Indrek Kaju ja Danel Tuusis.

Hetkel kuum