Ken Rohelaan • 4. september 2014
Jaga lugu:

Kuhu tüürib Eesti Energia?

Eesti Energia nõukogu koosolekul valiti nõukogu uueks esimeheks Erkki Raasuke. Seni nõukogu juhtinud Jüri Käo lahkumisavalduse rahuldas rahandusminister Jürgen Ligi möödunud nädalal. 

Millised ülesanded on uuel nõukogul ja selle vastsel esimehel?

Võiks rohkem põletada puitu

Jürgen Ligi, rahandusministerSõnastasin juba eelmisele nõukogule omaniku ootused, millega EE on minu teada esimene ettevõte, millel see on. Uue noukogu kiireim uus asi on juhatuse valimine. Aga EE toimetab energeetika ja keskkonnapoliitika muutuvates tingimustes, mis muudab ka ettevotet. Suur pilt tootmises, mida jälgida, on õli tootmise edendamine ja elektri tootmine sellest tekkivast gaasist ja tahkest materjalist. Taastuvenergeetikast võiks minu arvates rohkem poletada puitu, aga kriitiline olen turba põletamise suhtes, mis pole taastuvenergeetika.

Kohtun võtmeinimestega

Erkki Raasuke, Eesti Energia nõukogu esimees

Mul on vaja vähemalt mõned nädalad, et saada kõige elementaarsem kontakt ettevõtte võtmeinimestega, ettevõtte endaga ja teiste nõukogu liikmetega. Ma ei taha panna ennast ega veel vähem kedagi teist olukorda, et nad mingisuguseid hinnanguid ja vaateid loeksid meedia kaudu.

Esimene punkt on järgmine korraline koosolek 18. septembril. Üks esimene prioriteetidest on juhatuse esimehe valikuprotsess. Sellega seoses on nii või teisiti vaja kommentaare jagada, kui valikud on tehtud. See on küll ebatõenäoline, et need saavad seal 18. septembril juba tehtud, aga oktoobri nõukoguks küll. Kasutaks seda foorumit ka muude kommentaaride jagamiseks, aga ma ei võta seda positsiooni kuidagi arrogantselt praegu. Mul on natuke vaja aega, et saan ettevõtte endaga suhelda, järgnevatel päevadel on siin hunnik kohtumisi. Muidu ma tulen lihtsalt kõrvalt ja hakkan arvamust avaldama, see lihtsalt ei ole hea.

Enne idee väljakäimist kuni lõpuks valiku tegemiseni jääb peaaegu kaks kuud, kus olen saanud ministriga mitmeid kordi kohtuda, küll aga mitte ettevõtte enda inimestega. Muidugi on selged ootused, see on järelevalve. See on midagi muud, kui operatiivselt ettevõtet juhtida või juhtimises osaleda. Loomulikult on enda ootused, milleks seda teha ja mis sellest kõigest peaks välja tulema.

Seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt