Katariina Krjutškova • 31. oktoober 2014 kell 14:13

Komisjon lükkas tagasi Väinamere Liinide kaebused

Saaremaa Laevakompanii kaotas vaidluses riigihanke validlustuskomisjoniga.  Foto: Veiko Tõkman

Tänase otsusega jättis riigihangete vaidlustuskomisjon rahuldamata Väinamere Liinide kaebused Tallinna Sadamale, mistõttu tuleb vaidlustajal maksta 1278 eurot riigilõivu.

Väinamere Liinid väitis kaebuses, et Tallinna Sadamal pole veel olemas nelja laeva ja nende valmimine 2016. aasta oktoobriks on ebareaalne. Samuti kaebas laevafirma, et Tallinna Sadamal ning tema koostööpartneritel pole piisavalt kogemust ega oskusi hankele kvalifitseerumiseks.

Vaidlustuskomisjon ei nõustunud ühegi kaebusega: nende hinnangul pole esitatud materjalide põhjal alust kahelda, et parvlaevad ei valmi õigeks tähtajaks. Samuti ei leidnud komisjon, et oleks põhjust Tallinna Sadamat hankele mittekvalifitseeruvaks pidada. Mis puudutab hankevõitja koostööpartnereid, siis vastas komisjon, et ei kontrolli nende kvalifikatsiooni.

Väinamere Liinid esitasid oktoobri alguses vaidlustuskomisjonile kaebuse, sest nende hinnangul ei kvalifitseeru Tallinna Sadam Rohuküla-Heltermaa ja Kuivastu-Virtsu liinide parvlaevahankele. Tallinna Sadam võitis hanke oluliselt madalama pakkumisega.

Eile väitis majandusminister Urve Palo, et tahab hankevõitjaga võimalikult kiiresti lepingu sõlmida. Palo lisas, et tema teada on Saaremaa Laevakompanii esitanud riigihanke otsuse kohta ka kolmanda vaidlustuse ning et on võimalik kogu protsessi kohtusse väljaminek. „Oleme selleks valmis,“ ütles Palo pressikonverentsil.

Hetkel kuum