Eesti börsifirmade juhtide palk Soomega võrreldes imepisike

03. november 2014, 14:10
Tallink Grupi üks omanikke Enn Pant.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20141103/NEWS/141109953/AR/0/AR-141109953.jpg

Kui Soome enimteeniva börsifirma juhi palk küündis mullu 4,7 mln euroni aastas, siis Eesti börsifirmade juhtide tasud on selle kõrval mikroskoopilised.

Soome börsifirmade juhtidest teenisid mullu suurima sissetuleku Kone endine juht Matti Juhani Alahuhta, kes oli kogu riigis suurima töise tulu saaja, ja Sampo kontserni juht Kari Henrik Stadigh. Teenistus oli vastavalt 4,7 miljonit eurot ja 3,7 miljonit eurot.

Edasi tulid börsifirmade juhtidest Jukka Matias Moisio, pakendifirma Huhtamäki juht, 3,1 miljoni euroga, UPM-Kymmene tegevjuht Jussi Heikki Pesonen 2,1 miljoni euroga ja Kone tegevjuht Henrik Georg Fredrik Ehrnrooth 1,8 miljoni euroga.   

Eesti börsifirmade juhid võivad sellistest palkadest ainult und näha. Äripäeva poolt tänavu kevadel koostatud börsifirmade juhtide tasude topis on esikohal Tallink Grupp, mille juhatuse liikmetele maksti keskmiselt 27 667 eurot kuus. See teeb 332 000 eurot aastas. 

Sealjuures on Tallinki juhid veel hästi tasustatud. Teisele kohale jõudnud Silvano juhatuse liikmetele maksti keskmiselt 15 000 eurot kuus, mis tähendab 180 000 eurost aastapalka. Kolmandale kohale jäi kevadises edetabelis Ekspress Grupp, mille juhatuse liikmetele maksti keskmiselt 13 674 eurot kuus. 

Kahjuks ei saa Soome ja Eesti börsifirmade juhtide palku üks-ühele võrrelda, sest täpsemaid ja üksikasjalikke andmeid kui juhatuse liikme tasud börsifirmad reeglina ei esita ning juhatuse liikmete tasud on aruannetes esitatud koondnumbrina. Samuti pole tasu hulka loetud juhtidele pakutavaid optsioone. 

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. November 2014, 14:42

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing